Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO JOŠ 36 KREDITA Privrednicima podrška od 400 miliona dinara
Fond za razvoj odobrio je još 36 zahteva za kredite, ukupne vrednosti 396.279.270 dinara, kao vid finansijske podrške preduzećima u uslovima izazvanim pandemijom COVID-19.

Fond je na prošloj sednici Upravnog odbora odobrio 24 kredita za likvidnost vredna 223.250.000 dinara, a za firme koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem odobreno je pet kredita koji vrede 28.350.000 dinara, objavio je Fond.Kada je reč o investicionim kreditima za pravna lica i preduzetnike po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini, odobreno je šest kredita u iznosu od 136.679.270 dinara i 34.126.074 dinara bespovratnih sredstava.

Takođe, odobren je jedan dugoročni krediti za trajna obrtna sredstva u iznosu od 8 miliona dinara, a na istoj sednici odbijen je jedan zahtev za likvidnost.


Ojačale cene nafte - Predviđa se rast potražnje u Aziji
Cene nafte su danas ojačale, poduprte saudijskim optimizmom u pogledu rasta tražnje u Aziji i iračkim obećanjem da će dodatno smanjiti isporuke, ali je neizvesnost u vezi sa merama podrške ekonomskom oporavku SAD ograničila dobitke.

Cena fjučersa severnomorske nafte brent porasla je za 34 centa ili 0,8%, na 44,74 USD za barel na jutrošnjem trgovanju, dok je vrednost fjučersa američke WTI nafte povećana za 47 centi ili 1,1%, na 41,69 USD za barel, prenosi Reuters.

Oba tipa nafte su u petak pojeftinila zbog zabrinutosti trgovaca u pogledu tražnje, ali je brent ipak završio nedelju u plusu za 2,5%, a WTI s dobitkom od 2,4%.

Izvršni direktor Saudi Aramco-a Amin Naser izjavio je u nedelju da predviđa rast potražnje za naftom u Aziji, jer se ekonomije postepeno otvaraju nakon ublažavanja mera ograničenja uedenih zbog epidemije kovid-19.

Pored toga, Irak je najavio krajem prošle sedmice da će u avgustu u septembru smanjiti proizvodnju nafte za dodatnih 400.000 barela dnevno kako bi neutralisao svoju preteranu proizvodnju tokom protekla tri meseca. Bagdad će na taj način ispoštovati kvotu o smanjenju isporuka utvrđenu dogovorom Organizacije zemalja izvoznica nafte i njenih saveznika, koju je prethodno prekoračio.

Mada su ponovo oživele nade u pogledu pregovora između američkih demokrata i Bele kuće o novom paketu podrške američkim državama koje imaju problem s likvidnošću zbog pandemije korona virusa, odlaganje postizanja dogovora vrši pritisak na tržište.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi i ministar finansija Stiven Mnučin saopštili su da su voljni da ponovo pokrenu pregovore kako bi se postigao sporazum o podršci ekonomiji u ostatku 2020. godine.


Prodata imovina sokobanjskog Autotransporta - Kompanija Expres Komerc za 17 miliona dinara postala n
Preduzeće Expres Komerc iz Bele Crkve novi je vlasnik imovine sokobanjskog Autotransporta, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Za pokretnu i nepokretnu imovinu, koju čine upravna zgrada, benzinska pumpa, radionica i parking u Sokobanji, kao i oprema i inventar, novi vlasnik platio je 17 miliona dinara na javnom nadmetanju.

Početna cena bila je 5,9 miliona dinara.

Preduzeće Autotransport, čija je osnovna delatnost unutrašnji i međunarodni saobraćaj, špedicija, unutrašnja i spoljna trgovina i usluge, u stečaju je od 2014. godine.


Property of Autotransport Sokobanja Sold – Expres Komerc Becomes New Owner for RSD 17 Million
The Bela Crkva-based company Expres Komerc is a new owner of Autotransport Sokobanja, as announced by the Bankruptcy Supervision Agency.

The new owner paid RSD 17 million at the public bidding for the movable and immovable property, consisting of a management building, a gas station, a workshop and a parking lot in Sokobanja, as well as equipment and inventory.

The initial price was RSD 5.9 million.

Autotransport, whose core activity is local and international transport, forwarding, internal and external trade and services, has been in bankruptcy since 2014.


Indeksi pozitivni, Komercijalna banka dobitnik dana
Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključe ni na pozitivnoj teritoriji.
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi zabeležen je skroman promet na početku trgovačke nedelje, pri čemu je u fokusu investitora bila Komercijalna banka, a indeksi su zaključe ni na pozitivnoj teritoriji.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,0 miliona dinara (59,5 hiljada evra).


Analitičari ne isključuju rast zlata na 4.000 dolara,ali...
Cena zlata popela se ovih dana do nivoa koji nisu zabeleženi još od septembra 2011. godine, jer se investitori jagme za sigurnom imovinom usled visokog stepena globalnih neizvesnosti.
NJUJORK - Cena zlata popela se ovih dana do nivoa koji nisu zabeleženi još od septembra 2011. godine, jer se investitori jagme za sigurnom imovinom usled visokog stepena globalnih neizvesnosti.

Cena unce zlata je prvi put početkom ovog meseca prešla prag od 2.000 dolara i mogla bi da nastavi uspon, napominju analitičari.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta