Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tesco zapošljava 16.000 ljudi zbog rasta onlajn prodaje
Britanski lanac supermarketa Tesco saopštio je da će otvoriti dodatnih 16.000 stalnih radnih mesta kako bi podržao izuzetan rast onlajn prodaje, a mogao čak i da poveća broj pozicija, jer je trgovanje na internetu eksplodiralo usled mera zatvaranja zbog korone.

Kompanija je navela da očekuje da će većinu pozicija popuniti kolege koje su se privremeno pridružile na početku pandemije kovid-19, a sada žele da ostanu za stalno, prenosi Reuters.

Iz kompanije preciziraju da će u okviru ukupnog broja novih radnih mesta 10.000 biti pozicije za prijem narudžbina klijenata, 3.000 se odnosi na za vozače za dostavu paketa, a preostalih 3.000 će pokriti različita radna mesta u prodavnicama i distributivnim centrima.

Diskontni lanci supermarketa Aldi i Lidl su takođe najavili prošlog meseca otvaranje dodatnih 1.200, odnosno 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji ove godine, pošto nastavljaju sa otvaranjem novih radnji i povećanjem tržišnih udela.

Ahold Delhaize, vodeći operater lanaca supermarketa u SAD i Evropi, saopštio je početkom avgusta da su brendovi koji posluju u njegovom sastavu zaposlili više od 45.000 radnika u drugom kvartalu na globalnom nivou, dodaje britanska agencija.

Prodaja prehrambenih proizvoda u Britaniji povećala se tokom pandemije, ali je rast usporio u poslednjih 12 nedelja, zaključno sa 9. avgustom, jer su navike potrošača počele da se vraćaju u normalu nakon višemesečnog važenja mere #ostani kod kuće, objavila je agencije Kantar za istraživanje tržišta.


Prodaja imovine Prve iskre Barič
Imovina holding preduzeća "Prva iskra" AD u stečaju ponuđena je na prodaju po ukupnoj ceni od 67,4 miliona dinara, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
BARIČ - Imovina holding preduzeća "Prva iskra" AD u stečaju ponuđena je na prodaju po ukupnoj ceni od 67,4 miliona dinara, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Početna cena za 12 nepokretnosti na lokaciji gde se nalazi proizvodni kompleks ove firme u Bariču iznosi 60,3 miliona dinara, dok je stan u beogradskom Bulevaru Mihaila Pupina od 62 kvadratna metra ponuđen za 7,1 milion dinara.


Telekom Srbija ponudiće obveznice za 23,5 milijardi RSD
Telekom Srbija AD pripremio je odluku o izdavanju korporativnih obveznica, čija će nominalna vrednost biti 23,5 milijardi dinara, a ovaj dokument koji je objavljen na sajtu Telekoma biće ponuđen na usvajanje na vanrednoj sednici Skupštine zakazanoj za 15. septembar.
BEOGRAD - Telekom Srbija AD pripremio je odluku o izdavanju korporativnih obveznica, čija će nominalna vrednost biti 23,5 milijardi dinara, a ovaj dokument koji je objavljen na sajtu Telekoma biće ponuđen na usvajanje na vanrednoj sednici Skupštine zakazanoj za 15. septembar.

"Svrha izdavanja obveznica je finansiranje poslovnih potreba Telekoma Srbija, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti", navodi se u odluci.


Kompanija NIS donirala 20.000 litara vode „Jazak“ bolnicama
Kompanija NIS donirala je 20.000 litara pijaće vode "Jazak" bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu, a donacija je izraz zahvalnosti medicinskim radnicama koji su na prvoj liniji borbe sa korona virusom, kao i način da se olakšaju bolnički dani obolelih od Covid-19.
BEOGRAD - Kompanija NIS donirala je 20.000 litara pijaće vode "Jazak" bolnicama u Beogradu i Zrenjaninu, a donacija je izraz zahvalnosti medicinskim radnicama koji su na prvoj liniji borbe sa korona virusom, kao i način da se olakšaju bolnički dani obolelih od Covid-19.

Kako se saopšteno iz te kompanije, donacija je namenjena KBC „Dr Dragiša Mišović“, KBC „Bežanijska kosa“, KBC „Zvezdara“, kao i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu.


Jugoremedija ide firmi Project One, fonda APS holding
Stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić doneo je odluku da Jugoremedije ide firmi Project one investicionog fonda APS Holding, koja je dala najbolju ponudu u iznosu od 362,5 miliona dinara.

S obzirom na to da je Odbor poverilaca ovom ponuđaču dao uslovnu saglasnost, pribavljene su potrebne bankarske garancije i stavljena tačka na nedoumice čija je ponuda najbolja.

- Zvanično sam proglasio APS holding najboljim ponuđačem i kupcem i proverio njihovu dokumentaciju. Pribavljeni su bankarski izvodi o solventnosti. Na ovu odluku pravo prigovora imaju samo poverioci, od kojih je najveći poverilac zapravo investicioni fond koji je dao najbolju ponudu - objašnjava za Danas stečajni upravnik Radovan Savić.

Inače, ponude za kupovinu Jugoremedije neposrednom pogodbom dostavili su Project one i to od 364,5 miliona dinara, Led vision style doo Beograd od 360 miliona i turska Birgim grupa od 260 miliona dinara.

Svoje mišljenje o prodaji Jugoremedije u naredna dva dana daće i stečajni sudija Privrednog suda u Zrenjaninu.

Od 2012. godine, kada je uveden stečaj u Jugoremediji, organizovano je 14 ponuda ove fabrike. Njena prva privatizacija 2002. godine neslavno se završila, bivši vlasnik Jovica Stefanović Nini završio je sa optužbama za privredne malverzacije a nakon pet godina protesta, radničkih borbi i suđenja, privatizacija je raskinuta.

Usledio je period kada su radnici vodili fabriku ali je zbog dugovanja Jugoremedija na kraju završila u stečaju. Duži niz godina fabrika je bila u zakupu i proizvodila medikamente, a poslednje dve godine ne radi.


Jugoremedija Goes to Project One Company of APS Holding Fund
The bankruptcy supervisor of Jugoremedija, Radovan Savic, has decided for Jugoremedija to go to the company Project One of the APS Holding investment fund, which made the best offer at RSD 362.5 million.

Considering that the Board of Creditors had given the bidder a conditional approval, the necessary banking guarantees were procured and the uncertainties about the best bid were removed.

– I have officially pronounced APS Holding the best bidder and purchaser and checked their documentation. Banking reports on solvency were procured. Only the creditors may file complaints to this decision, the biggest of which is in fact the investment fund that made the best offer – the bankruptcy supervisor, Radovan Savic, explains for Danas.

The bids for the purchase of Jugoremedija through direct bidding were made by Project One (RSD 364.5 million), Lead Vision Style doo Beograd (RSD 360 million) and the Turkish Birgim Group (RSD 260 million).

The bankruptcy proceeding judge of the Commercial Court in Zrenjanin is to give their opinion on the sale of Jugoremedija within two days as well.

Since 2012, when the bankruptcy proceedings were initiated in Jugoremedija, 14 attempts at the sale have been made. Its first privatization in 2002 ended unsuccessfully, and the former owner Jovica Stefanovic Nini was accused of business misconduct. After five years of protests and lawsuits, the privatization was terminated.

A period followed during which the workers ran the factory, but Jugoremedija eventually went into bankruptcy due to the debts. For a number of years, the factory was being rented, producing medicaments, and it has not been operational in the past two years.


Investitori aktivniji na Berzi, indeksi blago skliznuli
Investitori su, posle letnjeg zatišja, ponovo postali aktivniji na Beogradskoj berzi, što ilustruje podatak da je ukupan promet danas iznosio 83,2 miliona dinara (707,4 hiljade evra), dok su berzanski indeksi blago skliznuli.
BEOGRAD - Investitori su, posle letnjeg zatišja, ponovo postali aktivniji na Beogradskoj berzi, što ilustruje podatak da je ukupan promet danas iznosio 83,2 miliona dinara (707,4 hiljade evra), dok su berzanski indeksi blago skliznuli.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 se spustio za 0,1 posto, na 691,16 poena, a BELEXlajn je oslabio za nešto manje od 0,2 procenta, na 1.492,82 poena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta