Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Habitat Lajn za 36 miliona kupio nekretnine iz stečaja
Beogradski Habitat Lajn za više od 36 miliona kupio je nekretnine na ukupno 400 kvadratnih metara u Beograd čiji je vlasnik UJL Asocijacije livnica u stečaju, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
BEOGRAD - Beogradski Habitat Lajn za više od 36 miliona kupio je nekretnine na ukupno 400 kvadratnih metara u Beograd čiji je vlasnik UJL Asocijacije livnica u stečaju, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Četiri poslovna prostora i tri garaže koji su promenili vlasnika nalaze se na Novom Beogradu bili su ponuđeni za ukupno nešto više od 32 miliona dinara.


Neuspešan i četvrti pokušaj prodaje imovine Galenike
Četvrti pokušaj prodaje imovine nekadašnje farmaceutske kuće Galenika u stečaju je propao, prenosi crnogorski portal Bankar.
PODGORICA - Četvrti pokušaj prodaje imovine nekadašnje farmaceutske kuće Galenika u stečaju je propao, prenosi crnogorski portal Bankar.

Ni ovog puta nije bilo interesovanja za kupovinu kompleksa upravne zgrade Galenika kod Krivog mosta, koji uključuje prostor za proizvodnju i magacin sa pokretnom imovinom i zemljištem.


Air Serbia u oktobru povećava kapacitete na letovima do Njujorka
Air Serbia je danas najavila da će od oktobra povećati kapacitete na letovima između Beograda i Njujorka. Naime, u oktobru će biti obavljena 34 povratna leta, deset više nego u istom mesecu pre godinu dana.

Putnicima će tokom oktobra na letovima od Beograda do Njujorka na raspolaganju biti 8.636 sedišta, što je 41,7% više nego 6.096 sedišta u istom periodu prošle godine, saopštila je avio-kompanija.

- Imajući u vidu pojačanu potražnju, odlučili smo da povećamo kapacitet na letovima do Njujorka. Veoma smo zadovoljni što uprkos pandemiji koronavirusa ova linija i dalje dobro funkcioniše i kako se pokazalo, predstavlja jednu od najjačih linija Er Srbije - izjavio je direktor za komercijalu i strategiju kompanije Air Serbia Jirži Marek (Jiri Marek).

Inače, Air Serbia, je od pokretanja direktne linije preko Atlantika u junu 2016. godine do kraja avgusta 2020. godine obavila ukupno 758 povratnih letova.

Nacionalni avio-prevoznik Srbije je pre četiri godine ponovo povezao region i SAD posle pauze od gotovo dve i po decenije.

Letove na liniji Beograd-Njujork obavlja avion erbas A330 nazvan po srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.


Akcije Tesle pale jutros za 15 odsto
Akcije 'Tesle' su pale jutros na Vol Stritu za 15 posto, nakon što neočekivano nisu uvrštene u indeks S&P 500, a što je dovelo do rasprodaje tehnoloških deonica koje su ranije dominirale u oporavku američke berze od kraha izazvanog korona virusom.
NJUJORK - Akcije 'Tesle' su pale jutros na Vol Stritu za 15 posto, nakon što neočekivano nisu uvrštene u indeks S&P 500, a što je dovelo do rasprodaje tehnoloških deonica koje su ranije dominirale u oporavku američke berze od kraha izazvanog korona virusom.

Analitičari i investitori na Vol Stritu su se nadali da će se 'Tesla' pridružiti kompanijama u indeksnoj korpi S&P 500, nakon što je proizvođač električnih automobila u julu objavio četvrti uzastopni profitabilni kvartal (za period april-jun), čime je otklonuo veliku prepreku za potencijalno uključenje u ovaj referentni berzanski indeks, prenosi Rojters.


DŽeneral Motors preuzima 11% udela u kompaniji 'Nikola'
Kompanija DŽeneral Motors (GM) saopštila je danas da kupuje 11 posto udela u američkoj korporaciji 'Nikola' koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona.
NJUJORK - Kompanija DŽeneral Motors (GM) saopštila je danas da kupuje 11 posto udela u američkoj korporaciji 'Nikola' koja se bavi proizvodnjom električnih kamiona.

U saopštenju GM-a se precizira da je vrednost transakcije oko dve milijarde dolara, i da će udružiti snage sa 'Nikolom' na polju proizvodnje pikap kamioneta, preonosi Rojters.


BELEX indeksi nastavili silazni trend
Indeksi Beogradske berze nastavili su da se kreću silaznom putanjom drugi dan zaredom, a investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija ostala je prigušena.
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze nastavili su da se kreću silaznom putanjom drugi dan zaredom, a investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija ostala je prigušena.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,6 miliona dinara (65 hiljada evra).


Kompanija Aptiv u novembru počinje gradnju fabrike u Zaječaru
Kompanija Aptiv počeće gradnju fabrike u Zaječaru najkasnije u novembru, saopšteno je nakon sastanka predstavnika irske kompanije sa čelnicima ovog grada.

Kako se navodi na sajtu grada, odlučeno da od starta ovo bude grinfild investicija i da umesto ranije predviđenih 20.000 m2 ukupna površina proizvodnih hala bude 30.000 m2.

Rad prve faze (od tri predviđene) fabrike treba očekivati krajem marta naredne godine dok bi obuka prvih upošljenih radnika započela već u ovoj godini u fabrici u Novom Sadu (predhodno je bila planirana u fabrici u Rumuniji ali je zvog pandemije doneta ovakva odluka). Pun kapacitet rada (sve tri faze) i upošljenost svih 2.100 radnika očekuje se do kraja oktobra 2021. godine.

Tako će, nakon Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, kompanija Aptiv, koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, otvoriti još jednu fabriku u Srbiji, a u izgradnju tog pogona, po ranijim informacijama, investiraće blizu 20 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta