Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ujedinjeni Arapski Emirati plasirali na tržište duga tri serije obveznica
Prihod će se koristiti za finansiranje infrastrukturnih projekata koje je odobrila država i za podršku investicijama Emiratovih investicionih vlasti, jedinom federalnom državnom fondu UAE.
DUBAI - Ujedinjeni Arapski Emirati plasirati su danas na tzrzište duga tri serije obveznica denominovanih u američkim dolarima, koje prvi put izdaje saezna vlada, a ne pojedinačni emirati.

Prodaja treba da bude zaključena istog dana, izveštava Rojters.


Kurs danas 117,5609 dinara za evro
Indikativni kurs dinara prema dolaru je skliznuo za 0,1 procenat, na 101,4506 dinara za dolar.
BEOGRAD - Zvanični srednji kurs iznosi danas 117,5609 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru je ista kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.


Lilly otvorio prvu drogeriju u Grčkoj
Drogerijski lanac Lilly ušao je na tržište Grčke, otvaranjem prve drogerije u toj zemlji, u blizini Atine.

Prema informacijama koje još nisu potvrđene, Lilly planira da otvori više od 100 maloprodajnih objekata.

Prva Lilly drogerija otvorena je 2003. godine u Srbiji, a potom je ušla i na tržište Bugarske. Grčka se do sada izdvajala od drugih evropskih država, jer nije imala nijedan drogerijski lanac.


Novi skok cene gasa u Evropi - 1.900 USD za 1.000 kubika
Cena prirodnog gasa u Evropi katapultirana je na rekordnih 1.900 USD za 1.000 kubnih metara tokom današnjeg trgovanja, prema podacima Evropske interkontinentalne berze (ICE).

Novembarski fjučersi gasa su na trgovanju u holandskom TTF čvorištu uzleteli na 1.936 USD za 1.000 kubnih metara, ili na 161,5 EUR po MWh, javlj ruska agencija Tas.

Cena se kasnije blago spustila na 1.769 USD za 1.000 kubnih metara, odnosno na 147,58 EUR po MWh.

Mediji prenose, pozivajući se na francusku novinsku agenciju, da su cene gasa u Evropi i Britaniji skočile danas za 25% zbog naglog rasta tražnje jer se na severnoj hemisferi očekuje hladna zima.

Ruski Tas primećuje da se rast cene gasa u Evropi nastavlja uprkos vestima da su počela testiranja isporuka kroz prvi krak gasovoda Severni tok 2.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5609
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5609 dinars for one euro on Wednesday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE- The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5609 dinars for one euro on Wednesday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar slid by 0.1 pct to 101.4506 dinars for one dollar on Tuesday.

The dinar was down by 2.4 pct against the dollar m-o-m and by 1.7 pct y-o-y, declining by 5.7 pct relative to the beginning of the year.


Siniša Mali: "Dobrim rezultatima iznenadili smo i Svetsku banku"
Ministar Mali je podsetio da je samo devet meseci ranije, u januaru, Svetska banka predviđala rast Srbije od 3,1 odsto, u junu pet procenata, a sada, svega tri meseci kasnije - šest, saopštilo je Ministarstvo finansija.
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, povodom vesti da je Svetska banka povećala prognozu rasta Srbije na šest procenata, da je Srbija i u uslovima najveće svetske ekonomske krize pokazala koliko je njena privreda vitalna i otporna.

Svetska banka povećala je prognozu rasta Srbije za 2021. godinu za jedan procetni poen na šest posto, u ažururanom jesenjem izveštaju o Svetskim ekonomskim izgledima.


Lilly Opens First Drogerie in Greece
The drogerie chain Lilly has entered the Greek market by opening the first drogerie store in that country, near Athens.

According to as of yet unconfirmed information, Lilly plans to open more than 100 retail facilities.

The first Lilly drogerie opened in 2003 in Serbia, following which the company entered the Bulgarian market as well. So far, Greece has stood out from other European countries for not having a single drogerie chain.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta