Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
KOMPANIJA RIVIJAN SA VRHA IZBACILA LUCID GRUP Akcije im skočile za 67 odsto
Kompanija koju podržavaju i Amazon i Ford motor, Rivijan, izbacila je kompaniju Lucid grup sa vrha liste velikih kompanija bez prodaje.

Inače, Lucid grup je takođe nova kompanija za proizvodnju električnih automobila, piše Lider.

Blumberg objašnjava da su, u odnosu na početnu javnu ponudu od 78 dolara, u sredu akcije Rivijana skočile za 67 odsto. To znači da im nedostaje oko 25 odsto dobitka da u tržišnoj vrednosti prestignu Folksvagen AG, jednog od najvećih svetskih proizvođača automobila. U međuvremenu, Lucid je ove godine zabeležio porast cene akcija za 339 odsto, prenosi T portal, piše Lider/T portal. To je jednostavno neverovatno jer kompanija još nije ni zabeležila nikakav vidljiv prihod, rekao je Majkl Hjuson, glavni tržišni analitičar u CMC marketsu, govoreći o proceni vrednosti Rivijana.

Inače, električna vozila posebno privlače interes ulagača od sredine 2020. godine, kada su vlade, kreatori politika i korporacije najavili planove za ulaganje u industriju kao oblik borbe protiv klimatskih promena. Nedavni izuzetno dobri rezultati Tesle i ulaganje u električna vozila kompanije za iznajmljivanje automobila, Herc, dodatno su povećali akcije kompanija.


Atlantik prodao fabriku dečje hrane "Mirna" Austrijancima
ZAGREB - Atlantik Grupa (Atlantic) potpisala je s austrijskom kompanijom Gitis Naturprodukt ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi.

Reč je, kako se navodi u saopštenju Atlantika, o završetku procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja neosnovnih delatnosti u skladu s Atlantikovom korporativnom strategijom, prenosi portal Seebiz.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta