Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za 27 mil EUR ponuđeno na prodaju građevinsko zemljište između Ade Ciganlije i Hipodroma
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ponudila je na prodaju građevinsko zemljište u javnoj svojini grada koje se nalazi uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra Ada Ciganlija, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Zemljište površine 55.169 m2 prodaje se po početnoj ceni od 3,18 milijardi dinara, odnosno oko 27 mil EUR.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri. Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti, kao što su: šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

Obaveza investitora biće da izvede sve radove na pripremanju i opremanju zemljišta i da sa nadležnim komunalnim preduzećima i drugim pravnim licima ugovori i plati troškove za elektrodistributivnu i telekomunikacionu mrežu i objekte, kablovske distributivne sisteme, kao i za mrežu i objekte toplifikacije i gasifikacije.

Takođe, obaveza investitora je i da preduzme sve neophodne radnje radi pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole.

Obaveza Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa važećim planskim dokumentom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Prijave za učešće na javnom nadmetanju podnose se do 16. decembra, dok će se javno nadmetanje održati sledećeg dana u prostorijama Direkcije.


TURCI OTVARAJU FABRIKU U VRANJU "Teklas" započinje proizvodnju u bivšoj hali "Geoksa"
Kompanija Teklas otvoriće najkasnije početkom naredne godine svoju fabriku kablova za auto industriju u hali bivše fabrike Geox u Vranju gde bi odmah bilo zaposleno najmanje 350 radnika, potvrđeno iz nekoliko izvora bliskih Vladi Srbije. U fabrici Teklasa u Vladičinom Hanu trenutno radi oko 1.200 radnika, od kojih je oko tri stotine dobilo posao iz Vranja sa prosečnom zaradom od oko 50.000 dinara, piše Danas.

Reč je o radnicima zatvorene fabrike italijanske kompanije za proizvodnju obuće.


Hansgrohe za fabriku u Valjevu izdvojio 15,5 miliona evra podsticaja
VALJEVO - Komisija za kontrolu državne pomoći ocenila je da je podsticaj od 15,5 miliona evra koju će kompanija Hansgrohe dobiti za izgradnju pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda u Valjevu, usklađen sa pravilima.

U dokumentu koji je Komisija objavila navodi se da je korisnik državne pomoći beogradski Hansgrohe koji je početkom septembra ove godine osnovao Hansgrohe International GmbH iz Nemačke.


Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 5,5 miliona dinara
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 5,5 miliona dinara, neznatno više nego u sredu, pri čemu je veći deo ostvaren na Multilateralnoj trgovinskoj platformi nego na Open marketu, dok su referentni indeksi oštro pali.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je potonuo za čak 0,8 posto na 809,26 poena, a BELEXlajn je oslabio za pola procenta na 1.680,90 poena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta