Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Coca-Cola je upravo KUPILA KONKURENTA za fantastičnih 5,6 MILIJARDI dolara!
Coca-Cola je danas objavila da je stekla potpunu kontrolu nad proizvođačem sportskih napitaka Bodyarmor za 5,6 milijardi dolara, što ovo čini najvećom Coca-Colinom akvizicijom jednog brenda do sada.Gigant je kupio 15 odsto udela u Bodyarmoru 2018. godine i tako postao njegov drugi najveći deoničar, a sada je saopštio da preuzima ostatak deonica.

U to vreme košarkaška legenda Kobe Bryant bio je treći najveći deoničar firme Bodyarmor nakon ulaganja iz 2013., samo dve godine nakon njegovog osnivanja.

Dogovor za preostalih 85 odsto Bodyarmora nije posve neočekivan. Coca-Cola je u februaru prvi put rekla da namerava kupiti kontrolni udio u Bodyarmoru kasnije ove godine u prijavi prije akvizicije Federalnoj komisiji za trgovinu.

Posedovanje Bodyarmora pomaže Coca-Coli da stekne veći tržišni udio u kategoriji sportskih pića, iako je PepsiCov Gatorade daleko vodeći s otprilike 70 posto tržišnog udela.Oglašavajući se kao zdravije sportsko piće, Bodyarmor je nadmašio Coca-Colin Powerade i postao drugi najveći igrač u kategoriji.

Prema Coca-Coli, očekuje se da će prodaja ovog brenda sportskih pića ove godine biti veća od 1,4 milijarde dolara, što je porast od oko 50 posto, piše BiznisInfo.

Ugovor s Bodyarmorom najveća je Coca-Colina akvizicija, nadmašujući kupovinu Costa Coffeea 2018. za 5,1 milijardu dolara.

Deonice Coca-Cole porasle su za 2 odsto ove godine, što joj daje tržišnu vrijednost od 242 milijarde dolara. Deonice su pale za manje od 1 odsto u jutarnjem trgovanju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta