Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar prema evru na nepromenjenom nivou od 117,5793
BEOGRAD - Dinar će vredeti sutra prema evru isto kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 117,5793 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru biće ista kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.


PRODAT I IMT! Bivšeg SFRJ giganta kupila zemunska firma za 70 miliona evra
ABL Solvent doo iz Zemuna kupio je za 8,3 milijarde dinara (oko 70.590.650 evra) deo nekretnina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora (IMT), objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.Za taj novac po početnoj ceni kupljen je IMT-ov Poslovni kompleks na lokaciji Novi Beograd.

Deo kompleksa koji je prodat čini 25 uknjiženih objekata, sa upotrebnom dozvolom, kao i 30 uknjiženih objekata bez odobrenja za gradnju. Takođe, prodata su i 22 vanknjižna objekta. Podsetimo na području koje je zauzimala Industrija mašina i traktora (IMT) na Novom Beogradu u planu je da bude izgrađen novi stambeno-poslovni kompleks, prenosi eKapija.

Kako je predviđeno nacrtom plana detaljne regulacije (PDR) područja između ulica Jurija Gagarina i Zemunske, i to njegovom prvom fazom, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na javni uvid, na oko 47,8 ha površine planirana je izgradnja više od 5.000 stanova, više predškolksih ustanova, dve osnovne škole, kao i oko 150.000 m2 BRGP komercijalnih sadržaja.


Ispituju se uslovi za UPPR za Luku Beograd
BEOGRAD - Privredni sud u Beogradu pokrenuo je prethodni postupak za ispitivanje uslova za otvaranje stečaja u skladu sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) nad stečajnim dužnikom Lukom Beograd, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici suda.

Odluka je doneta na predlog Luke Beograd, a sud je imenovao Nikolu Vitkovića za privremenog stečajnog upravnika zaduženog da proveri tačnost podataka iz UPPR-a koji je podnela Luka.


Dinar to euro exchange rate at RSD 117.5793
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5793 dinars for one euro on Tuesday, the same as on Monday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was down by 0.3 pct to 104.5614 dinars for one dollar on Monday.

The dinar was down by 3.3 pct against the dollar m-o-m and by 5.3 pct y-o-y, declining by 8.5 pct relative to the beginning of the year.


Gasprom će pokriti trećinu rastuće svetske potrošnje gasa
Prema preliminarnim podacima, potrošnja prirodnog gasa u svetu će porasti za 150 milijardi kubnih metara na ukupno 4,2 biliona kubnih metara. Najveći rast tražnje beleži se u Rusiji, Kini i Evropi, glavnim Gaspromovim tržištima.
MOSKVA - Gasprom je povećao proizvodnju prirodnog gasa za 15,2 posto ili za 58,8 milijardi kubnih metara tokom deset i po meseci ove godine u odnosu na isti period 2020, što će pokriti više od trećine rastuće svetske potrošnje gasa, saopštio je danas ruski gasni holding.

„Više od trećine svetskog postupnog rasta potrošnje gasa biće pokriveno Gaspromovim povećanjem proizvodnje. Dakle, kompanija ne samo da podupire pouzdano poslovanje ruskog sektora goriva i energije, već daje i značajan doprinos razvoju globalnog energetskog tržišta“, saopštila je kompanija, prenosi Tas s.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta