Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar "usidren", srednji kurs NBS 117,5861 za evro
BEOGRAD - Srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5861 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru je ista kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.


Extra-pet čiji je vlasnik Velkan Trejding limitid želi da preuzme celu Vodu Vrnjci
VRNJAČKA BANJA/BEOGRAD - Firma Extra-pet iz Beograda obavestila je o nameri preuzimanja kompanije Voda Vrnjci iz Vrnjačke Banje, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Extra-pet koji proizvodi predforme i boce od PET granulata ima 88,2 posto akcija Vode Vrnjci i namerava da postane jedini vlasnik.


Construction of the Factory Worth 15 mil EUR Starts in Vršac
Construction of the new plastic parts producing facility for the IMG manufacturing doo, a part of the Czech Republic`s IMG Bohemia, commenced yesterday at "Tehnološki park" industrial zone in Vršac.

The investment comprises three phases worth EUR 15 million in total. The first phase that started today is worth EUR 5 million, and its completion is planned for October 2022, as well as the beginning of production at the factory. Second and third phase, worth EUR 5 million each, are planned for 2023 and 2024, respectively.

The investment was subsidized by the state, which paid 1.839.000 EUR.

Czech company intends to manufacture a variety of plastic products there, including reservoirs, and platic parts for cars, trucks and buses.


U Vršcu počela izgradnja fabrike vredne 15 mil EUR
U industrijskoj zoni Tehnološki park u Vršcu svečano je položen kamen temeljac za izgradnju Kompleksa za proizvodnju proizvoda od plastike IMG manufacturing doo, deo češke grupacije IMG bohemia iz Plane na Lužnjici.

Ceremoniji svečanog polaganja kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, direktor kompanije IMG bohemia Michal Grusz i ambasador Češke Republike u Srbiji Tomaš Kuchta.

Realizacija ove investicije predviđena je u tri faze ukupne vrednost 15 mil EUR, navedeno je na sajtu Grada. Juče, 15. decembra, otpočela je prva faza izgradnje, vrednosti 5 mil EUR, čiji je završetak, kao i početak rada fabrike i proizvodnog procesa predviđen za oktobar 2022. godine.

Druga faza planirana je za 2023. dok će treća faza biti realizovana tokom 2024. godine obe pojedinačne vrednosti po 5 miliona EUR.

Republika Srbija pomogla je ovu investiciju sa 1.839.000 EUR, a lokalna samouprava pružila je podršku u izradi plansko tehničke dokumentacije, dodaje se.

Kompleks bi trebalo da počne sa radom u punom kapacitetu najkasnije od 2025. godine i planirano je zapošljavanje 113 radnika. Objekti će se prostirati na površini od oko 6.000 m2, izgrađeni na parceli od 13.520 m2 čije je ograđivanje i infrastrukturno opremanje u toku.

Najpre je predviđena izgradnja kompleksa za proizvodnju proizvoda od plastike - ekstrudirane ploče i proizvodnja plastičnih rezervoara. U ostalim fazama izgradiće se pogoni za proizvodnju plastičnih delova za automobile, kamione i autobuse.

Pored same zgrade biće izgrađene pripadajuće saobraćajnice, platoi, parkinzi za putnička vozila, pešačke površine i saobraćajni priključak na postojeću javnu saobraćajnicu, kao i dva pomoćna objekta u vidu protivpožarnog rezervoara sa crpnom stanicom i trafo stanica.

Fabriku je projektovala vršačka firma Biroplus u skladu sa svim svetskim standardima, bez emisije zagađenja i bilo kakvog negativnog uticaja na životnu sredinu. Ispoštovani su svi ekološki standardi, ceo kompleks je isprojektovan kao visoko energetski efikasan, zaključeno je.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta