Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kurs dinara prema evru 117,5793
Indikativni kurs dinara prema dolaru je mirovao u petak na nivou od 103,8045 dinara za dolar.
BEOGRAD - Srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5793 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru je ista kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.


Cena gasa u Evropi pala ispod 1.100 dolara
Ruska agencija Tass podseća da je cena ovog energenta u Evropi skakala 21. decembra nekoliko puta zaredom, pri čemu je prvo premašil nivo od 1.800, a onda i 1.900 dolara za 1.000 kubnih metara, da bi zatim oborila rekord svih vremena prešavši psihološku granicu od 2.000 dolara.
MOSKVA - Cena gasa u Evropi pala je ispod 1.100 dolara za 1.000 kubnih metara na jutošnjem trgovanju, pokazuju podaci sa londonske ICE berze.

Cena gasnih fjučersa za januarsku isporuku spustila se danas na otvaranju trgovanja na TTF tržišta u Holandija na 1.064 dolara za 1.000 kubika, odnosno na 90,915 evra po MWh, prema trenutnom kursu evra u odnosu na dolar, izveštava Tass.


Evropske berze u "crvenom", slaba trgovinska aktivnost
Među najvećim gubitnicima u Evropi su banke i tehnološke firme, koje su povukle referentne berzanske indekse naniže, a na nizbrdici su i akcije nafnih kompanija usled pada cene nafte. S druge strane, deonice preduzeća u zdravstvenom i nekretninskom sektoru su ojačale.
LONDON - Evropska tržišta akcija su pala na početku današnjeg trgovanju koje se odvija u smanjenom obimu zbog božićnih praznika po gregorijanskom kalendaru, pri čemu je omikron soj kovida koji se ubrzano širu u svetu nagrizao apetit investitora ka riziku.

Panevropski indeks STOKS 600 je pao za 0,2 posto na trgovanju do 08:16 časova po srednjoevropskom vremenu, nakon mešovitih rezultata koje beleže akcije na azijskom trgovanju, prenosi Rojters.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5793
Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5793
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5793 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5793 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was steady at 103.8045 dinars for one dollar on Friday.

The dinar was up by 0.9 pct against the dollar m-o-m and down by 7.2 pct y-o-y, declining by 7.8 pct relative to the beginning of the year.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta