Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Tesla već profitirao milijardu dolara od ulganja u bitkoin
Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" ostvario je otprilike milijardu dolara dobiti na papiru od ulaganja u bitkoine, kaže Danijel Iv, analitičar kompanije Vedbush Sekjuritis.
NJUJORK - Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" ostvario je otprilike milijardu dolara dobiti na papiru od ulaganja u bitkoine, kaže Danijel Iv, analitičar kompanije Vedbush Sekjuritis.

Kompanija je „na putu da od ulaganja u bitkoin zaradi više nego od prodaje svojih električnih vozila (EV) u celoj 2020. godini“, ocenio je Iv u jednom tekstu objavljenom u subotu, prenosi CNBC.


Pad akcija u Evropi zbog inflacije,čeka se govor Lagardove
Evropske akcije su pale danas jer je bojazan od rasta inflacije zbog povećanja cena robe ugušila optimizam da će vakcinacija pogurati ekonomski oporavak.
LONDON - Evropske akcije su pale danas jer je bojazan od rasta inflacije zbog povećanja cena robe ugušila optimizam da će vakcinacija pogurati ekonomski oporavak.

Panevropski indeks STOKS 600 potonuo je za 0,7 posto na trgovanju do 8:10 časova po srednjoevropskom vremenu, predvođen padom tehnoloških kompanija i akcija preduzeća iz prehrambenog sektora, izveštava Rojters.


Prodaju se akcije AD Blagoje Kostić - Crni Marko iz Pirota
Ministarstvo privrede donelo je odluku o prodaji akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda izdavaoca hartija od vrednosti Blagoje Kostić - Crni Marko a.d. iz Pirota.

Prodaje se 6.285 akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda, 2.447 akcija u vlasništvu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Trgovanje će se obaviti na Beogradskoj berzi.

Delatnost Blagoja Kostića su proizvodnja heba, svežeg peciva i kolača.


Firma Ivo Lola Ribar Sistem prodaje restoran na oko 4.000 m2 u Železniku
Imovina firme Ivo Lola Ribar Sistem oglašena je četvrti put na prodaju javnim nadmetanjem, a početna cena je 73 miliona dinara.

Ovo akcionarsko društvo sa beogradske Čukarice je u stečaju od 2015. godine i sada prodaje višenamenski poslovni objakat-restoran u Železniku, čija je površina 3.894 m2.

Javno nadmetanje održaće se 22. marta 2021. godine


Fourteen Parcels of Building Land in Kursumlijska Banja up for Sale
The Municipality of Kursumlija is selling building land in Kursumlijska Banja meant for the construction of residential, tourist and hospitality facilities.

There are 13 parcels of building land of around 2 ares, whereas one parcel has 14 ares and 60 m2.

The land is sold at an initial price of RSD 800 per square meter.

Bids may be submitted by March 22, 2021.


Na prodaju 14 parcela građevinskog zemljišta u Kuršumlijskoj banji
Opština Kuršumlija prodaje građevinsko zemljište u Kuršumlijskoj banji namenjeno gradnji objakata za stanovanje, turizam i ugostiteljstvo.

Na prodaju je ponuđeno 13 parcela građevinskog zemljišta površine oko 2 ara, dok je jedna parcela površine 14 ari i 60 m2.

Zemljište se prodaje po početnoj ceni od 800 dinara po m2.

Rok za dostavljanje ponuda je 22. mart 2021. godine


Mesečna inflacija u januaru 0,4%, međugodišnja 1,1%
Inflacija u Srbiji je u januaru 2021. porasla za 0,4% u odnosu na decembar, dok je u poređenju sa istim mesecom prošle godine zabeležila rast od 1,1%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Prema podacima zavoda, inflacija u celoj 2020. godini, merena rastom potrošačkih sena, iznosila je 1,6% u odnosu na godinu dana ranije.

U januaru 2021. godine, na mesečnom nivou su poskupeli stan, voda, električna energija, gas i druga goriva za 2,2%, transport za 1,3%, rekreacija i kultura za 0,9%, restorani i hoteli za 0,2%, te hrana i bezalkoholna pića i zdravstvo za po 0,1%.

Pad cena je registrovan kod odeće i obuće za 1,7% i komunikacija za 0,7%.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.


Monthly Inflation in January 0.4%, Year-on-Year at 1.1%
Prices of goods and services used for personal consumption in January 2021 in relation to December 2020 increased by 0.4%, whereas consumer prices in January 2021 increased by 1.1% in relation to January 2020, the Statistical Office of the Republic of Serbia announced.

According to the data of the Statistical Office, consumer prices in 2020 in relation to 2019 increased by 1.6%, on average.

Observed by main groups according to the destination of consumption in January 2021 in relation to the previous month, increase of prices was noted in the groups Housing, water, electricity, gas and other fuels (2.2%), Transport (1.3%), Recreation and culture (0.9%), Restaurants and hotels (0.2%) and in the groups Food and non-alcoholic beverages and Health (each by 0.1%).

Decrease of prices was noted in the groups Clothing and footwear (-1.7%) and Communication (-0.7%).

Prices of other goods and services mostly remained unchanged.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta