Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Er Srbija 11. jula obnavlja letove Beograd - Pula
BEOGRAD - Er Srbija će od 11. jula ponovo uspostaviti avio-saobraćaj na relaciji između Beograda i Pule, svoje treće destinacije na Jadranskoj obali u Hrvatskoj, pored Dubrovnika i Splita.

Planirano je da se letovi ka popularnom letovalištu u Istri obavljaju tokom letnje sezone, do 12. septembra, dva puta nedeljno - četvrtkom i nedeljom, a aviokarte su već u prodaji, saopštio je srpski avioprevoznik.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5708
The Serbian dinar’s official median exchange rate against the euro is 117.5708 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE – The Serbian dinar’s official median exchange rate against the euro is 117.5708 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinar’s indicative exchange rate against the dollar rose by 0.2 pct to 98.3691 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was down by 2.2 pct against the dollar m-o-m and up by 6.2 pct y-o-y, declining by 2.8 pct relative to the beginning of the year.


"Jumkov" pogon u Rudnoj Glavi podignut za dva i po meseca
Novi pogon vranjasnke kompanije "Jumko" podignut u Rudnoj Glavi kod Majdanpekaizgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca.
RUDNA GLAVA/VRANJE - Novi pogon vranjasnke kompanije "Jumko" podignut u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka površine oko 1.000 kvadratnih metara izgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca, izjavila je danas za Tanjug pi ar kompanije Gordana Savić.

"U ovaj pogon "Jumko" je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. NJih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj "Jumkovoj" fabrici, konfencija i uniforme za snage bezbednosti", precizirala je Savićeva.


Marera Investment Group ocenjena kreditnim rejtingom globalne agencije S&P
Kompanija Marera Investment Group, pod čijim okriljem posluje Marera Properties, jedina je kompanija za investiranje u komercijalne nekretnine koja je u Srbiji dobila dugoročnu ocenu kreditnog rejtinga prestižne S&P Global Ratings agencije. Kako se navodi u S&P izveštaju iz maja 2021. godine, Marera je kompanija sa velikim potencijalom za rast zahvaljujući diversifikovanom potrfoliju, novim akvizicijama, visokim procentom zakupljenog prostora, jakom tržišnom pozicijom i dokazanim operativnim performansama.

- Stabilnosti poslovanja kompanije Marera doprinosi činjenica da imaju dobru diversifikaciju klijenata kao i visok standard kvaliteta kancelarijskog prostora, lociranog dominantno u samom centru Beograda - navodi se u izveštaju.

S&P Global je američka agencija za kreditni rejting i jedna je od tri najuticajnije svetske agencije za analiziranje kreditnog rejtinga. S&P izdaje kreditne rejtinge za javne i privatne kompanije i druge javne dužnike kao što su države i državni entiteti. Srbiji je u decembru 2020. godine potvrđen BB+ rejting.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo kao jedna relativno mlada kompanija prepoznati od strane globalne agencije za dodelu kreditnog rejtinga, što nam omogućava internacionalnu prepoznatljivost i kredibilitet. Rapidna ekspanzija i ambiciozni planovi u pogledu pozicioniranja na domaćem tržištu, kao i svetski standardi poslovanja koje primenjujemo, doprineli su tome da nakon samo nekoliko godina od osnivanja postanemo prva kompanija za investiranje u komercijalne nekretnine koja je ocenjena B- kreditnim rejtingom S&P agencije - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

Marera Properties osnovana je 2009. godine, i bavi se akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem nekretninama komercijalne namene. U poslednje tri godine, Marera je razvila portfolio čija vrednost iznosi više od 145 mil EUR, što je svrstava među najveće investitore na tržistu nekretnina Srbije. Protfolio kompanije čini više od 200.000 m2 kancelarijskih, maloprodajnih i industrijskih objekata širom zemlje. Poseban fokus je na kancelarijskim prostorima na istaknutim lokacijama u samom centru Beograda. Nedavnim akvizicijama čuvene Palate Beograd kao i zgrade BIGZ-a, Marera će nakon završene rekonstrukcije značajno obogatiti ponudu kancelarijskog prostora A klase u glavnom gradu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta