Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Otvoren prvi kreditno stambeni centar Komercijalne banke
BEOGRAD - Komercijalna banka otvorila je danas prvi Kreditno-stambeni centar na beogradskom Trgu Politika, u kome će klijenti koji nameravaju da kupe nekretninu dobiti kompletnu podršku i stručne savete bankarskih specijalista za nekretnine, saopštila je ta finansijska instuitucija koja je deo NLB grupe.

Prvi Kreditno stambeni centar Komercijalne banke, potpuno jedinstven koncept sveobuhvatne podrške od podnošenja zahteva do realizacije, a klijenti će moći da dobiju punu podršku specijaliste za stambeno kreditiranje, odnosno stručno savetovanje i vođenje kroz ceo proces.


Neto profit Dojče banke 692 mln evra u drugom kvartalu
FRANKFURT - Dojče banka je izvestila danas da je u drugom kvartalu ove godine zabeležila neto profit od 692 miliona evra, uprkos padu prihoda od 11 posto međugodišnje u njenom najvažnijem poslovnom sektoru - investicionom bankarstvu.

To je četvrti uzastopni kvartal u kojem je ova banka ostvarila profit, i najduža serija pozitivnih kvartalnih rezultata poslovanja od 2012. godine.


Ringier preuzima poslove u istočnoj Evropi od kompanije Aksel Springer
Švajcarska kompanija Ringijer AG preuzeće tokom ove godine vlasnički udeo nemačkog Aksel Špringera SE (Axel Springer) u Srbiji, Mađarskoj, Estoniji, Litvaniji i Letoniji, dok će u Slovačkoj nemačka kompanija da zadrži manjinsko učešće u vlasništvu zajedničkih kompanija, potvrđeno je danas Tanjugu u Ringijeru.

U saopštenju Ringijera se objašnjava da je razlog to što ta kompanija širi svoje poslovne aktivnosti u Istočnoj Evropi, povećava broj digitalnih medija i tržišno učešće.

- Aksel Špringer u okviru strategije svog rasta na velikim tržištima se fokusira na digitalno poslovanje u medijima u Nemačkoj, SAD-u i Poljskoj, te će shodno tome kompanije Ringijer i Aksel Špringer u Poljskoj nepromenjeno nastaviti uspešni zajednički poduhvat - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će zahvaljujući preuzimanju vlasničkog udela u Srbiji, Mađarskoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, Ringijer pojačati svoje postojeće poslovne aktivnosti u Rumuniji i Bugarskoj.

- Preuzimanje udela kompanije Aksel Špringer je važna prekretnica u razvoju naše kompanije. Ova transakcija je dokaz naše opredeljenosti za dugorično medijsko investiranje u Istočnoj Evropi. Osim toga, Srbija, Slovačka i Mađarska pružaju dobru osnovu za proširenje naše strategije digitalnih sportskih medija - izjavio je generalni direktor Ringijera AG Mark Valder.

U saopštenju se navodi da dve kompanije neće obelodaniti kupoprodajnu cenu transakcije.

Ringijer i Aksel Špringer u Srbiji su vlasnici štampanog i digitalnog izdanaj Blica, te časopisa NIN, Žena, Puls i drugih izdanja.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta