Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Devizne rezerve NBS 14,58 milijardi evra, veće za pola milijarde
BEOGRAD - Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS)iznosile su na kraju jula 14,58 milijardi evra, i veće su za 488,5 miliona evra u odnosu na kraj prethodnog meseca, saopštila je NBS.

Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 136 odsto i više od šest meseci uvoza robe i usluga, što je dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama.


Udruživanje Beogradske i Atinske berze za razvoj tržišta kapitala
BEOGRAD - Udruživanje Beogradske berze (BELEX) i Atinske berze (ATHEX) će omogućiti uvođenje novih finansijskih instrumenata u Srbiji, kao i pristup velikim međunarodnim investitorima Beogradskoj berzi, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

"Ovo strateško partnerstvo omogućiće dalji razvoj Beogradske berze, a investitori, kako strani, tako i domaći, će joj lakše pristupati. Posebno raduje što će ovo partnerstvo omogućiti vidljivost i pristup Beogradskoj berzi velikim međunarodnim investicionim bankama, poput Goldman Saćs, JP Morgan, UBS, Credit Suiše, Merrill Lynć i njihovim klijentima. Takođe, ono što je veoma važno jeste da će biti poboljšani tehnički i tehnološki kapaciteti Beogradske berze", rekao je ministar Mali.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta