Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar danas bez promene, kurs 117,5649
BEOGRAD - Dinar danas vredi prema evru isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5649 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru ista je kao pre mesec i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.


MMF:CClanicama na raspolaganju 650 miliradi $ SDR od 23. avgusta
VAŠINGTON - Bord guvernera Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je noćas najveću alokaciju Specijalnih prava vučenja (SDR) ikada iz svojih rezervi, u iznosu od 650 milijardi dolara, a odluka stupa na snagu 23. avgusta.

Zemlje članice MMF-a imaće na raspolaganju Specijalna prava vučenja - valutu Fonda razmenjivu za dolare, evre, jene, funte i juane - srazmerno njihovoj postojećoj kvoti učešća u Fondu, prenosi Rojters.


Veselinović želi ceo Borac - po akciji ponudio 3.600 RSD
SEČANJ - Za svaku od 24.000 akcija poljoprivrednog preduzeća "Borac" iz Šurjana, koje još uvek ne poseduje, Jovan Veselinović ponudio je 3.600 dinara u procesu preuzimanja te firme.

On deluje zajednički sa Ivanom Veselinović, a skupa poseduju 66,3 odsto akcija Borca i žele da preuzmu preostalih 33,6 posto, odnosno čitav portfolio, navodi se u dokumentu koji je objavljen na Centralnom registru hartija od vrednosti.


DOBAR RAST I U DRUGOM KVARTALU! Nakon 13,4 odsto u prva tri meseca stigli i novi podaci
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija u prvoj polovini godine ostvarila privredni rast od oko 7,5 odsto.

Mali je podsetio da je u prvom kvartalu ove godine ostvaren rast od 1,7 odsto, a u drugom kvartalu 13,4 odsto.

"Uprkos pandemiji virusa korona mi smo u junu i u julu ove godine imali neočekivani suficit u budžetu, od oko 60 milijardi dinara. U tom periodu, mi smo planirali minus od 198 milijardi, a na kraju sedmog meseca imamo minus od 38,5 milijardi dinara. Rezultat je bolji za oko 160 milijardi dinara, odnosno milijardu i 300 miliona evra", rekao je Mali za TV Pink, a saopšteno iz Ministarstva.

Ističe da su bolji prihodi i bolja naplata PDV-a, kao i da sve ide bolje nego što je planirano.

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije iznosi u drugom kvartalu 2021. godine 13,4 posto na godišnjem nivou, prema fleš proceni Republičkog zavoda za statistiku (RZS), naveo je Zavod.
Obračun kvartalnog BDP-a za drugo tromesečje 2021, koji je detaljniji i koji se izvodi na nižim nivoima agregiranja, biće objavljen 31. avgusta, navodi se u infromaciji RZS-a.


Republika Srbija otkupila državne obveznice od 8,1 mlrd dinara
Planirani obim otkupa obveznica, od strane Republike Srbije, iznosio je 10 milijardi dinara, dok je obim dostavljenih ponuda na održanoj aukciji iznosio 8,12 milijarde.
BEOGRAD - Republika Srbija otkupila je državne obveznice u iznosu od 8,1 milijarde dinara, objavila je Uprava za javni dug.

Na aukciji trogodišnjih dinarskih obveznica Republike Srbije, sa kuponskom stopom od 3,75 odsto koje dospevaju 17. januara 2022. godine, otkupljeno je u ponedeljak 812.020 državnih obveznica ukupne nominalne vrednosti 8,12 milijarde dinara.


Državne obveznice podstakle skok prometa na Beogradskoj berzi
BEOGRAD - Trgovanje državnim obveznicama Srbije rezutiralo je snažnim skokom današnjeg prometa na Beogradskoj berzi, dok je aktivnost na tržištu akcija i dalje anemična.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 620,2 miliona dinara (oko 5,3 miliona evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta