Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Evro na najjačem nivou prema dolaru od početka avgusta
SINGAPUR - Dolar se kreće danas oko višenedeljnog minimuma prema korpi valuta nakon što je predsednik Federalnih rezervi (FED) DŽerom Pauel u petak nagovestio da će do povećanja kamatnih stopa doći kasnije nego što se očekivalo.

Trgovci na valutim berzama preusmeriili su pažnju sada na izveštaj o novootvorenim radnim mestima u SAD, koji treba da bude objavljen u petak, kako bi došli do bližih naznaka o tome kada bi FED mogao da počne sa smanjenjem programa kupovine obveznica.


OPEK će odustati od dogovorenog povećanja proizvodnje?
LONDON - Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) mogla bi da otkaže ranije dogovoreno povećanje proizvodnje nafte za 400.000 barela dnevno u narednih nekoliko meseci, otkrio je kuvajtski ministar nafte Mohamed Abdulatif al-Fares.

„Tržišta usporavaju. Budući da je krenuo četvrti talas kovida-19 u nekim regionima, moramo da budemo oprezni i da preispitamo ovo povećanje od 400.000 barela dnevno. Može doći i do stopiranja povećanja“, rekao je al-Fares za Rojters na jednom državnom događaju u Kuvajtu u nedelju.


Zlatara Majdanpek na prodaju, početna cena pola od procenjene
BEOGRAD - Zlatara Majdanpek sa pripadajućom imovinom biće na javnoj prodaji 5. oktobra u Beogradu, a početna cena skoro je upola manja od procenjene vrednosti majdanpečke industrije plemenitih metala.

Na javnom nadmetanj, zlatara Majdanpek prodavaće se po početnoj ceni od 130 miliona dinara, a vrednost je procenjena na 259,4 miliona dinara, navodi RTS i dodaje da su na prodaju pogoni zlatare, nakita i ukrasnih proizvoda, hemija i metalurgija, centralni magacin i poslovni prostor.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta