Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
HTEC Group sklopila partnerstvo sa američkim investicionim fondom Brighton Park Capital za ulaganje
HTEC Group, koja je nedavno objavila akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, sklopila je partnerstvo sa američkim investicionim fondom Brighton Park Capital za manjisko ulaganje od 140 mil USD.

- Ono što smo postigli jeste da dobijemo partnera koji će omogućiti stratešku saradnju na globalnom tržištu. To je fond koji se bavi ulaganjima isključivo u tehnološke kompanije i ovo je jedna od najvećih investicionih rundi u Evropi - poručio je na današnjoj konferenciji predstavnik te kompanije, Miroslav Virijević.

Strani mediji već su preneli vest o tome da je kompanija obezbedila ova sredstva kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

- Investicija Brighton Parka, za koju se smatra da je među najvećim početnim rundama finansiranja zabeleženim u Evropi 2021. godine, omogućiće nam da ubrzamo organski rast i akvizicije na novim tržištima - kazao je prethodno izvršni direktor HTEC grupe Aleksandar Čabrilo u intervjuu Rojtersu.

HTEC Group je kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu, a ima sedište u San Francisku. Počeli su kao startap u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, da bi vremenom postigli neverovatne rezultate.


Air Serbia to Introduce Flights to Amman, Lyon and Sochi
Starting June 1, 2022, Air Serbia will commence scheduled direct flights between Belgrade and Amman, Jordan and from June 3, it will commence a scheduled service between the Serbian capital and Lyon, France. Amman and Lyon flights are available for booking as of today, the company says in a press release.

Also, it is planned to launch scheduled flights to Sochi in Russia on June 2. When it comes to flights between Belgrade and Sochi, Air Serbia is in the process of obtaining necessary approvals from the relevant aviation authorities, after which flights will be available for booking.

Flights on the Belgrade - Amman route will be operated four times a week year-round, except in the winter when the route will be served with three weekly flights.

Flights to Lyon, Air Serbias third destination in France, following Paris and Nice, will be operated twice a week.

On the route between Belgrade and Sochi, the Serbian national airline is planned to operate flights twice a week, providing good connections with Western Europe, which currently has no direct connection to the internationally popular resort on the Black Sea coast.


Air Serbia uvodi letove za Aman, Lion i Soči
Air Serbia (Er Srbija) od 1. juna 2022. godine pokreće direktne redovne letove između Beograda i Amana u Jordanu, a od 3. juna uspostavlja redovan avio-saobraćaj na liniji između srpske prestonice i Liona u Francuskoj. Avio-karte za Aman i Lion su u prodaji od danas, navedeno je u saopštenju.

Takođe, u planu je pokretanje redovnih letova do Sočija u Rusiji od 2. juna. Er Srbija je u procesu dobijanja neophodnih dozvola od relevantnih vazduhoplovnih vlasti, nakon čega će letovi biti dostupni za prodaju, dodaje se.

Letovi na relaciji Beograd - Aman obavljaće se četiri puta nedeljno tokom cele godine, osim u zimskom periodu kada će se obavljati tri nedeljna leta.

Letovi do Liona, treće destinacije Er Srbije u Francuskoj, posle Pariza i Nice, obavljaće se dva puta nedeljno.

U planu je da srpski nacionalni avio-prevoznik saobraća dva puta nedeljno između Beograda i Sočija, omogućavajući dobru konekciju sa zapadnom Evropom koja trenutno nije povezana direktnim letovima sa mondenskim letovalištem na crnomorskoj obali.


Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi pala u odnosu na prethodni dan
Indeks BELEX 15 se zadržao na nivou od 859,33 poena, a BELEXlajn je zaključen na 1.779,98 poena, što je zanemarljiva promena na dnevnom nivou.
BEOGRAD - Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je znatno pala danas u odnosu na ponedeljak, dok su berzanski indeksi ostali stabilni.

Ukupan promet na trgovanju je iznosio 4,3 miliona dinara (približno 37 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta