Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Imovina kruševačke fabrike ulja ponuđena za 166 miliona dinara
Nekretnine kruševačke fabrike ulja ponuđene su na prodaju po početnoj ceni od 166,8 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
Na kruševačkoj lokaciji Koševi ponuđene su četiri parcele građevinskog zemljišta čija je ukupna površina veća od 72 ara, kao i kompleks prehrambene industrije od 21 objekta na potesku Čagljavica.

U paketu je i građevinsko zemljište u Čagljavici od 27 ari, kao i četiri objekta koji nisu upisani u katastar.


Nekretnine IMT-a iz Knjaževca ponuđene na prodaju
Nekretnine knjaževačkog IMT-a u stečaju procenjene na 70 miliona dinara ponuđene su na prodaju javnim prikupljanjem ponuda.
Stečajni upravnik objavio je da su u paketu skladište gotovih proizvoda i magacin gotove robe čija je ukupna površina veća od 2,2 hiljade kvadratnih metara, kao i 6,4 hiljade kvadratnih metara građevinskog zemljišta.

Ponude za imovinu tog društvenog preduzeća u stečaju mogu se dostaviti do 23. marta.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5839
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5839 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5839 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m, y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar slid by 0.1 pct to 103.5982 dinars for one dollar on Friday.

The dinar was up by 0.2 pct against the dollar m-o-m, down by 6.2 pct y-o-y, and up by 0.3 pct relative to the beginning of the year.


NIS: Neto dobit 21 milijarda dinara u 2021 godini, investirano 20,2 milijarde
NIS grupa je u 2021. ostvarila neto dobit od 21 milijarde dinara i investirala 20,2 milijarde dinara, objavila je kompanija.
Pokazatelj EBITDA (profita pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) u izveštajnom periodu iznosi 53,2 milijarde dinara, što je 3,4 puta bolji rezultat od ostvarenog godinu dana ranije, saopštio je NIS.

Takođe, u saopštenju se ističe da je NIS prošle godine značajno unapredio rezultate poslovanja.


Milorad Panjković postao većinski vlasnik firme Elektroveze-proizvodnja
Generalni direktor beogradske firme Elektroveze-proizvodnja Milorad Panjković postao je vlasnik 50,8 procenata akcija te firme.
U dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi navodi da se je do većinskog paketa akcija došao kupovinom od Akcionarskog fonda početkom februara.

Pre akvizicije Panjković je bio vlasnik 35,6 posto akcija Elektroveza.


Mladenovačka Makovica ponuđena na prodaju za 314 miliona dinara
Mlinsko pekarska industrija Makovica AD u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice za 314 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
Ovo je prva prodaja Makovice, firme koja se bavi skladištenjem i preradom žitarica te proizvodnjom hleba i peciva, a koja je u stečaju od jula 2020. godine.

Kao najvažnija imovina Makovice navode se pored upravne zgrade, pekara, trgovina, stari i novi silos, mlin i radionica stočne hrane.


Na prodaju hala i zalihe PTT Industrijske pneumatike - Početna cena oko 52,7 miliona dinara
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine trsteničke PTT Industrijske pneumatike
Na prodaju se kao prva celina nudi proizvodna hala površine 3.695 m2, po početnoj ceni od 36.45 miliona dinara.

U okviru druge celine prodaju se zalihe (šipke, žice, cevi, priključci, razvodnici... ), a početna cena je 16.24 miliona dinara.

Javno nadmetanje zakazano je za 24. mart.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta