Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.7512
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.7512 dinars for one euro on Friday, which is a slight change from Thursday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.7512 dinars for one euro on Friday, which is a slight change from Thursday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is down by 0.1 pct against the euro m-o-m and relative to the beginning of the year, and down by 0.2 pct y-o-y.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 0.2 pct to 107.0174 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was down by 2.1 pct against the dollar m-o-m and by 7.0 pct y-o-y, declining by 2.9 pct relative to the beginning of the year.


Kurs dinara prema evru danas iznosi 117,7512
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na četvrtak i zvanični srednji kurs iznosi 117,7512 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar je prema evru slabiji za 0,1 posto na mesečnom nivou i u odnosu na početak godine, dok je na godišnjem slabiji za 0,2 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u četvrtak za 0,2 posto na 107,0174 dinara za dolar.


Agencija za restituciju: Ove godine biće isplaćena akontacija od 5,6 miliona evra
Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je danas da je Agencija do sad donela 3.341 rešenje o finansijskom obeštećenju vlasnika oduzete imovine, od čega je 2.549 rešenja postalo pravosnažno i po njima će biti isplaćena akontacija 31. marta.
"Ukupno je planirano da 5.638.000 evra bude isplaćeno ove godine, a drugi deo koji se odnosi na državne obveznice iznosi 61.880.000 evra za ovu godinu, koji će dospevati u periodu od pet, 10 i 12 godina", rekao je Sekulić Tanjugu.

On je dodao da će stari vlasnici poslednjeg dana marta dobiti akontaciju u visini deset procenata od ukupnog iznosa koji treba da im bude isplaćen.


Imovina MB Union banke, procenjena na 1,8 miliona evra, ponuđena je na prodaju
Nekretnina je na beogradskoj opštini Savski venac, a ponuđeno je 826 kvadratnih metara raspoređenih od podruma do petog sprata poslovne zgrade.

Ponude za nekretninu MB Union banke u stečaju dostavljaju se do 21. aprila, a njihovo javno otvaranje zakazano je za 28. april.


Od danas evrodizel skuplji 11 dinara, cena benzina BMB 95 premium ista
Evrodizel će u Srbiji od danas u 15 sati biti skuplji 11 dinara i litar će koštati 198 dinara, dok će cena benzina BMB 95 premium ostati ista, 176,05 dinara.

Vlada je pre tri nedelje donela uredbu o sedmičnom utvrđivanju maksimalnih cena goriva.

Prosečnu veleprodajnu cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 sati ga dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Za poljoprivrednike na NIS - ovim pumpama ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.


Izveštaju Produktne berze: Soja na maksimumu, tražnja za stocni ječam
Cena kilograma soje ove nedelje dosegla je 81 dinar što je novi cenovni maksimum, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.
Ugovori za soju zaključeni su u rasponu od 80 do 81 dinara za kilogram bez PDV-a, a ponderisana cena iznosila je 80,1 dinara što je rast cene od 1,16 posto u odnosu na prethodnu nedelju.

Ovakav cenovni nivo soje je bio zabeležen i u prvoj polovini oktobra prošle godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta