Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ovo je DANAŠNJI KURS DINARA prema evru
Dinar će vredeti sutra prema evru isto kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 117,7507 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar će prema evru slabiji za 0,1 posto na mesečnom nivou i u odnosu na početak godine, dok će na godišnjem biti slabiji za 0,2 procenta.
Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao danas za 0,6 posto na 106,1391 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru slabiji za 1,0 posto na mesečnom i za 5,5 procenata na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine je u padu za 2,1 odsto.


Dolar ojačao prema rivalskim valutama
Dolar je nastavio danas da jača prema glavnim rivalskim valutama uoči objave izveštaja o zapošljavanju u SAD, koji bi mogao da podstakne Federalne rezerve (FED) na veće podizanje kamatne stope, za 50 baznih poena sledećeg meseca.
Jačanju američke valute doprineo je i njen status "sigurnog utočišta", pošto vlada neizvesnost u pogledu uspeha mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine koji treba da budu nastavljeni kasnije danas.

Dolarski indeks, koji meri vrednost američke vlaute prema korpi šest rivala, uključujući evro i jen, porastao je za 0,15 posto na 98,465 poena, nakon rasta od 0,50 procenata u četvrtak, izveštava Rojters.


Gorivo pojeftinilo jedan dinar-benzin 175 dinara, a dizel 197 dinara
Evrodizel će se od danas u 15 časova, do petka 8. aprila u isto vreme, prodavati po ceni od 197,00 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za 175,00 dinara za litar, objavilo je Ministarstvu trgovine, turizma i telekominikacija.
U odnosu na prethodnih sedam dana cena tih derivata je smanjena za dinar.

U prethodnih sedam dana je cena evro dizela iznosila 198,00 dinara za litar, a evro premijuma BMB 95 176,05 dinara za litar.


Prvi ugovor EPS-a sa komercijalnim kupcem-proizvođačem
Elektroprivreda Srbije zaključila je prvi ugovor sa komercijalnim kupcem-proizvođačem, što je prvi primer da kupac postaje i proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora.
EPS je 30. marta sa kompanijom "Gruner Serbian“ iz Vlasotinca zaključio ugovor o potpunom snabdevanju sa neto obračunom za period od 1. aprila 2022. do 31. decembra 2023. godine.

"Gruner Serbian" izgradio je solarnu elektranu na krovu proizvodnog objekta, instalisane snage 500 kW, saopštio je EPS.


Rajfajzen banka preuzela Kredi agrikol u Srbiji
Rajfajzen banka a.d. Beograd saopštila je danas je posle dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela uspešno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Kredi agrikol u Srbiji.
Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Rajfajzen banke i Kredi agrikol Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

Tako su od Credit Agricol S.A. akvizirani Crédit Agricole Srbija A.D. čije je sedište u Novom Sadu i CA Leasing Srbija d.o.o.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.7507
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.7507 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE- The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.7507 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is down by 0.1 pct against the euro m-o-m and relative to the beginning of the year, and down by 0.2 pct y-o-y.

The dinars indicative exchange rate against the dollar fell by 0.6 pct to 106.1391 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was down by 1.0 pct against the dollar m-o-m and by 5.5 pct y-o-y, declining by 2.1 pct relative to the beginning of the year.


Concern of Fabrika Vagona Kraljevo Sold for RSD 498.6 Million
Fabrika Vagona Kraljevo and another seven facilities within that concern in bankruptcy, have been sold at a public bidding, at an initial price of RSD 498.6 million, to the consortium of Nelt Belgrade and Prvi Maj Cacak, announced the Bankruptcy Supervision Agency.

The first joint sale of the concern of Fabrika Vagona Kraljevo and the seven facilities within it was announced by the Bankruptcy Supervision Agency on March 1.

Parts of the concern which encompass rail car manufacture, road vehicles, processing equipment, maintenance, the tool facility, the foundry and tourism services were put up for sale.


Koncern Fabrike vagona u Kraljevu prodat za 498,6 miliona dinara
Fabrika vagona u Kraljevu i još sedam pogona u sastavu tog koncerna u stečaju, prodat je na javnom nadmetanju, po početnoj ceni od 498,6 miliona dinara, konzorcijumu koji čine kompanije Nelt iz Beograda i Prvi maj iz Čačka, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Prvu zajedničku prodaju Koncerna fabrike vagona u Kraljevu i sedam pogona u njegovom sastavu, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je 1. marta.

Na prodaju su bili ponudjeni delovi koncerna koji obuhvataju vagonogradnju, drumska vozila, procesnu opremu, održavanje, alatnicu, livnicu, kao i turističke usluge.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta