Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Gradina cink iz Zemuna gradi pogon za toplo cinkovanje u Staroj Pazovi
Opština Stara Pazova oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju pogona za toplo cinkovanje u Centralnoj radnoj zoni te opštine.

Investitor je firma Gradina cink iz Zemuna. Projektom koji je izradio biro Set iz Šapca predviđa se izgradnja kompleksa za toplo cinkovanje u dve faze.

U prvoj fazi gradiće se prateći objekti sa infrastrukturom - portirnica, rezervoar za vodu, deo saobraćajnica sa parking prostorom za putnička vozila i parternim uređenjem oko ulaza sa parkingom za bicikle, podzemni rezervoar TNG sa isparivačem, merno-regulacione stanice za gas, retenzioni bazen (zemljana jama za prikupljanje atmosferske vode) i
priključci na javnu infrastrukturnu mrežu (priključak na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu, priključak na mrežu gasovoda i telekomunikacionu mrežu).

U drugoj fazi predviđena je gradnja objekta za toplo cinkovanje, odnosno prevlačenje metala - cinkovanje sitnih gvozdenih i čeličnih proizvoda, kao i preostale infrastrukture.

Kako je navedeno u projektu, proces cinkovanja odvijaće se na savremenoj opremi, u potpuno zatvorenom prostoru (cinkovanje u zatvorenim komorama, kadama za predtretman i kotlu za toplo potapanje).

- Sve hemikalije koje se koriste u procesu cinkovanja, kao i otpadne materije koje nastaju u procesu obrade metala, koristiće se i odlagati na zakonom propisan način, u strogo kontrolisanim uslovima - dodaje se.

U okviru objekta za toplo cinkovanje predviđen je i administrativni deo u kome će biti vođeno poslovanje samog objekta.

Napominje se i da je potrebno predvideti minimum 30% površine kompleksa pod zelenilom.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta