Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dolar danas blago "pao" u odnosu na juče, evro na petogodišnjem minimumu
Dolarski indeks, koji je nakon pada jena dostigao najviši nivo u poslednje dve decenije od 103,93 poena, spustio se danas na 103,40 bodova, a u ovom mesecu je ojačao za više od 5,1 odsto.

Dolar se blago povukao danas sa 20-godišnjeg maksimuma, ali će april ipak završiti s najvećim mesečnim rastom u deceniji, podstaknut opkladama tržišnih aktera da će američka referentna kamata biti znatno povećana, ali i njihovom zabrinutošću za privredni rast Evrope i Kine.

Američka valuta je beležila rast svake nedelje u aprilu, pri čemu je ove sedmice, preciznije u četvrtak, uzletela prema japanskom rivalu na više od 130 jena prvi put od 2002. godine, nakon odluke Banke Japana (BOJ) da ostane pri svojoj politici super niskih prinosa.


Ilon Mask prodao akcije Tesle za četiri milijarde dolara zbog kupovine Tvitera
Ubrzo nakon što su podnesci objavljeni u javnosti, Mask je na Tviteru napisao da "ne planira dalju prodaju akcija "Tesle".
Američki milijarder Ilon Mask je prodao akcije "Tesle" za oko 4,0 milijarde dolara nakon što je sklopio ugovor o kupovini društvene mreže Tviter vredan 44 milijarde dolara.

Mask, glavni izvršni direktor "Tesle" je 26. i 27. aprila otuđio 4,4 miliona akcija koje je posedovao u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila, prema podacima iz podnesaka dostavljenih tržišnom regulatoru kasno u četvrtak, javlja "Blumberg".


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.6768
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.6768 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.6768 dinars for one euro on Friday, the same as on Thursday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is up by 0.1 pct against the euro m-o-m and down by 0.1 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 0.1 pct to 111.9133 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was down against the dollar by 4.2 pct m-o-m and by 13.4 pct y-o-y, declining by 7.1 pct relative to the beginning of the year.


Industrial Facilities and Building Land of Azotara Subotica Offered for RSD 101 Million
The property of Azotara Subotica in bankruptcy, which consists of building land of 99,098 m2 in total, as well as industrial facilities of various purposes of a total area of 25,420 m2, all in the cadaster municipality of Bikovo, has been put up for sale.

The sale of movable property, consisting of laboratory equipment, has been advertised as well.

The initial price is RSD 100.09 million, and the determined deposit is RSD 40.03 million.

Public bidding will be held on June 3, 2022, at 11 AM.

This is the first sale of a part of the property of the bankruptcy debtor through the method of public bidding.


Industrijski objekti i građevinsko zemljište subotičke Azotare ponuđeni za 101 milion dinara
Imovina Azotare Subotica u stečaju koju čine građevinsko zemljište ukupne površine 99.098 m2, kao i industrijski objekti različitih namena ukupne površine 25.420 m2, sve u KO Bikovo, onuđena je na prodaju.

Oglašena je i prodaja pokretne imovine koju čini laboratorijska oprema.

Početna cena iznosi 100,09 miliona dinara, a uvtrđeni depozit je u visini od 40,03 miliona dinara.

Javno nadmetanje održaće se 3. juna 2022. godine u 11 sati.

Ovo je prva prodaja dela imovine stečajnog dužnika metodom javnog nadmetanja.


NLB i Komercijalna banka se spojile u NLB Komercijalnu banku
Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vlastimir Vuković istakao je da će u narednom periodu biti dostupne digitalne usluge koji će omogućiti klijentima da brzo i efikasno obavljaju bankarske poslove 24 sata dnevno.
Komercijalna banka i NLB banka Beograd, danas su i u pravnom smislu okončale proces integracije u novu NLB Komercijalnu banku, potvrđeno je Tanjugu u toj finansijskoj instituciji.

"Posle više od godinu dana privodimo kraju složeno spajanje NLB banke Beograd i Komercijalne banke i tokom prazničnog vikenda učinićemo sve i operativno da naši klinjenti budu zadovoljni servisom koji će dobiti u zajeničkoj NLB Komercijalnoj banci", izjavio je za Tanjug Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vlastimir Vuković.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta