Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srednji kurs dinara prema evru za danas iznosi 117,5607
Na mesečnom nivou dinar je jači za 0,2 posto.
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5607 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar prema evru vredi isto kao pre godinu dana i kao na početku ove godine, dok je na mesečnom nivou jači za 0,2 posto.


Dvogodišnje državne obveznice prodate na aukciji za 8,5 milijardi dinara
Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 3,59 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 20. januara 2024. godine.
Republika Srbija je na aukciji prodala dvogodišnje državne obveznice u iznosu od 8,5 milijardi dinara, objavila je Uprava za javni dug.

Emisija dvogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, koja dospeva 20. januara 2024. godine, ponovo je otvorena 10. maja, a prvi put je emitovana 18. januara 2022. godine.


Greiner Packaging New Owner of Termoplast
Greiner Packaging International GmbH, an international group with EUR 692 million in sales revenues and over 4,900 employees worldwide, has acquired 100% of the shares of Termoplast Group, as reported by the specialized law portal SEE Legal.

Greiner produces plastic packaging, such as jars, food packing boxes, cans, buckets etc.

Termoplast Group, which produces plastic, has two production facilities in Serbia.


Greiner Packaging novi vlasnik Termoplasta
Greiner Packaging International GmbH, međunarodna grupacija sa 692 miliona evra prihoda od prodaje i preko 4.900 zaposlenih širom sveta, preuzela je 100 odsto akcija Termoplast Grupe, preneo je specijalizovani portal za pravo, SEElegal.

Greiner se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike, kao što su tegle, kutije za pakovanje hrane, limenke, kofice isl.

Termoplast Grupa koja se bavi proizvodnjom plastike, ima dva proizvodna pogona u Srbiji.


NOVO SPAJANJE U TELEKOMUNIKACIJAMA Operater iz UAE otkupio skoro 10 odsto u Vodafonu
Akcije Vodafona skočile su 4 odsto danas nakon što je telekomunikaciona kompanija e& sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkrila da je kupila 9,8 odsto udela u britanskom mobilnom operateru.
Ranije poznata kao Emirates Telecommunications group, e& je saopštila da nema nameru da daje ponudu za ceo Vodafon i da je potrošila 4,4 milijarde dolara za investiciju po "privlačnoj proceni" kako bi imala koristi od diverzifikacije u valutama.
Kompanija je saopštila da u potpunosti podržava odbor Vodafona, koji je bio pod pritiskom drugih investitora nakon što se grupa borila na svojim zrelim evropskim tržištima gde su konkurencija i regulativa gurnuli cene niže.
Izvršni direktor Vodafona Nik Rid, obećao je da će predvoditi talas konsolidacije u Evropi kako bi se obnovila tržišta i povećao prinos, ali je poslednjih meseci odbio pristup italijanskoj imovini grupe i propustio dogovor između rivala u Španiji.

Akcije Vodafona porasle su za 3,1 odsto na jutrašnjem trgovanju, ali je akcije u gubitku od oko 25 odsto od kada je Rid prešao sa mesta finansijskog direktora na mesto generalnog direktora u oktobru 2018. godine.

Paolo Peskatore, analitičar u PP Forsajt, rekao je da investicija UAE predstavlja snažnu podršku Vodafonove strategije i odbora, uprkos neuspelim pokušajima da se sklope poslovi na velikim tržištima.

- Sam taj potez će podići pažnju i može dovesti do određenih tenzija između akcionara koji žele da vide da se Vodafon konsoliduje sa ključnim tržištima, rekao je on.

- Sada će biti prilike za Etisalat i Vodafon da bliže sarađuju kako bi postigli veću efikasnost i lansirali nove proizvode u više proizvoda na globalnom nivou.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.5607
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5607 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.5607 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is up by 0.2 pct against the euro m-o-m and steady y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was down by 0.3 pct to 113.4099 dinars for one dollar on Friday.

The dinar was down against the dollar by 3.9 pct m-o-m and by 14.9 pct y-o-y, declining by 8.4 pct relative to the beginning of the year.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta