Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srednji kurs dinara prema evru za danas iznosi 117,4762
Dinar je jači u odnosu na evro za 0,2 posto.
Dinar vredi danas prema evru isto kao u utorak i zvanični srednji kurs iznosi 117,4762 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,2 procenta nego pre mesec dana, i za 0,1 posto jači na godišnjem nivou i u odnosu na početak ove godine.


NIS oglasio prodaju nepokretnosti u lotovima
Kompanija NIS oglasila je prodaju objekata u lotovima, a parcele se nalaze u Grljanu, Oromu, Banatskom Aranđelovu, Jankovom Mostu, Starčevu, Pančevu, Čačku, Velikoj Gredi, Banatskom Karađorđevu, Vojki i Kraljevu.

Na prodaju je oglašen i komplkeks stovarišta u Senti čija je utrvđena početna cena 58.100 EUR. Na stovarištu se nalaze dva objekta, površine u osnovi 233 m2 i 72 m2, oba locirana na KP 7961/2 K.O.Senta. U oglasnoj dokumentaciji navedneo je da se kompleks nalazi 2,5 km od centra grada.

Od nepokretnosti koje su ponuđene na prodaju među najvrednijim je i katastarska parcela broj 13333/1 K.O. Pančevo, za koju je otvrđena početna cena od 53.500 EUR. U piranju je gradsko građevinsko zemljište, a pristup parceli nije moguć sa javne saobraćajnice, već preko susednih parcela. UZ parcelu se nalazi pruga.

Početna cena za katastarsku parcelu broj 20 K.O. Starčevo iznosi 21.700 EUR. Po vrsti zemljišta, u pitanju je poljoprivredno zemljište, a pristup parceli moguć je atarskim putem. Parcela je od Pančeva udaljena oko 6 km.

U oglansoj dokumentaciji navedeno je da je rok za dostavljanje ponuda 10. jun u 12 sati.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.4762
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.4762 dinars for one euro on Wednesday, which is a slight change from Tuesday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.4762 dinars for one euro on Wednesday, which is a slight change from Tuesday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is up by 0.2 pct against the euro m-o-m and up by 0.1 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 0.9 pct to 111.4363 dinars for one dollar on Tuesday.

The dinar was down against the dollar by 2.1 pct m-o-m and by 13.3 pct y-o-y, declining by 6.7 pct relative to the beginning of the year.


Tabaković: Inflacija će sredinom godine dostići vrhunac do 10,5 odsto
Guvernerka je navela da će rast svetskih cena primarnih proizvoda, energenata, kao i uvozna inflacija još nekoliko meseci vršiti inflatorne pritiske, ali da će krajem godine imati opadajuću putanju.
Inflacija u Srbiji je nastavila da raste pod pritiskom spoljnih faktora i u aprilu je iznosila 9,6 procenata međugodišnje, a očekuje se da će dostići vrhumac u junu i julu od najviše 10,5 procenata, nakon čega će početi da pada, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

"Novi rast svetskih cena energenata, hrane i sirovina uticao je na rast uvoznih cena i pojačao troškovne pritiske na cene domaćih proizvođača. U takvim uslovima i bazna inflacija na koju mere monetarne politike najviše utiču takođe je beležila rast", rekla je Tabakovićeva na predstavljanju Izveštaja NBS o inflaciji.


Siniša Mali: Srbija ostvaruje rast i daleko je od recesije
Srbija uprkos krizi ima novac za sve investicije koje su započete.
Srbija ostvaruje rast i daleko je od recesije, imamo novac za sve započete investicije, a nastavićemo odgovorno da se ponašamo prema građanima i privredi, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Na konferenciji o otpornosti srpske privrede na globalne krize i izazove koja se održava u Privrednoj komori Srbije ministar je rekao da je Srbija daleko od recesije, i da i dalje raste, "ali to ne znači da je sve lepo i sjajno".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta