Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kurs dinara prema evru danas iznosi 117,6626
Srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,6626 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,1 posto na mesečnom nivou, dok je na godišnjem i u odnosu na početak godine slabiji za 0,1 procenat.


Ruska rublja na dvogodišnjem maksimumu prema dolaru i evru
Ruska rublja skočila je danas prema dolaru i evru na najivši nivo u poslednje gotovo dve godine, podržana oštrim merama kontrole kapitala pošto je Evropska unija predložila novi paket sankcija prema Rusiji zbog događaja u Ukrajini.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila je postepeno potpuno okončanje uvoza ruske nafte u roku od šet meseci, zatim isključenje videće ruske banke, Seberbanke, iz SWIFT sistema, i zabranu emitovanja nekih ruskih medija u evropskom radiodifuznom prostoru, u nastojanju da pojača izolaciju Moskve.


Realni rast BDP-a Srbije 4,3 posto u prvom kvartalu 2022.
Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije (BDP) iznosio je u prvom kvartalu 4,3 posto u ondosu na isti period 2021. godine, prema današnjoj fleš proceni Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Obračun kvartalnog BDP za prvo tromesečje, koji je detaljniji i koji se izvodi na nižim nivoima agregiranja, biće objavljen 31. maja, dodaje se u saopštenju RZS-a.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta