Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Vlada usvojila Izjavu o programu saradnje sa MMF-om
U okviru drugog redovnog razmatranja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) podržanog Instrumentom za koordinaciju politika, Vlada Srbije usvojila je Izjavu o programu kojom se prihvataju ciljevi i mere ekonomske politike tokom trajanja navedenog programa, saopštilo je danas Ministartvo finansija.

Navodi se da Izjava o programu sadrži opis dosadašnjeg napretka u sprovođenju aranžmana sa MMF-om, i dalje mere ekonomske politike koje Vlada i Narodna banka Srbije (NBS) nameravaju da sprovedu tokom trajanja programa podržanog Instrumentom za koordinaciju politika.


Srednji kurs dinara prema evru za danas iznosi 117,4394
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,4394 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na četvrtak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,2 procenta na mesečnom nivou, i za 0,1 posto jači nego pre godinu dana i u odnosu na početak 2022. godine.


Finspot poziva investitore da se registruju za ponudu prvog srpskog digitalnog tokena
Domaća startap kompanija Finspot objavila je beli papir (whitepaper) za prvi digitalni token koji je odobren od strane Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Inicijalna ponuda digitalnog tokena pod nazivom Finspot faktoring token ili FIN počeće 15. juna u 9 ujutro, i trajaće tokom naredne dve nedelje, odnosno do 28. juna u ponoć, navedeno je u saopštenju.

Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot poziva sve zainteresovane investitore da se od danas registruju i otvore nalog na linku kao pripremni korak za inicijalnu ponudu FIN tokena.

- Naš tim je veoma ponosan što smo kompanija koja je lansirala prvi srpski digitalni token. Sigurni smo da će veliki broj investitora prepoznati brojne prednosti investiranja u FIN, poput činjenice da ulaganje u token može obezbediti veoma atraktivne povrate. Kupovinom tokena i ulaganjem u investicioni indeks zapravo se ulaže u deo postojećeg portfolija otkupljenih faktura kompanije i stiče se pravo na garantovani prinos određen indeksom u koji je uloženo. Finspot koristi novac od ulaganja u portfolio da nastavi sa finansiranjem novih faktura, omogućavajući preduzećima bolji pristup finansiranju - rekao je Davor Papac, direktor kompanije Finspot.

Naglasio i da se sav novac uložen u Finspot tokene koristi za finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, čime se ovim firmama direktno pomaže da opstanu i finansiraju svoj rast, kao i doprinos celokupnoj privredi Srbije, dodaje se.

Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta