Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Beograd ponudio plac kod Ade Ciganlije za 497 miliona dinara
Prijave za javno nadmetanje su do 29 avgusta, a javna prodaja zakazana je za 30. avgust.
Grad Beograd ponudio je 7.700 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na Čukarici kod Ade Ciganlije, po početnoj ceni od 497,9 miliona dinara, objavila je Direkcija za građevinsko zemljište.

Tri parcele uz stari Obrenovački put su na području Ade Ciganlije, u neposrednoj blizini postojećih trgovačkih centara.


Ovo je današnji KURS DINARA prema evru
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,3967 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 0,1 posto, a u odnosu na početak godine jači za 0,2 procenta.
Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao u utorak za 1,0 procenat na 114,6004 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru slabiji za 2,7 odsto na mesečnom i za 12,9 procenata na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine je u padu za 9,3 posto.


Evro nastavlja da jača u odnosu na dolar kako se bliži sastanak ECB
Na poboljšanje raspoloženja investitora prema evru uticala je informacija da će protok ruskog gasa preko gasovoda Severni tok 1 biti ponovo pokrenut u četvrtak, kada se završava planirano godišnje održavanje, kao i vest da ECB razmatra da na sutrašnjem sastanku podigne kamatne stope za 50 baznih poena, više od očekivanja.
Američki dolar je dodatno oslabio danas dok je evro nastavio noćašnji uspon podržan nadom da bi Evropa mogla da izbegne najgori scenario u vezi sa nestašicom energije i zbog šansi da Evropska centralna banka (ECB) izvrši agresivnije povećanje kamatnih stopa.

Evro je ojačao za 0,25 posto na 1,0245 dolara, nakon rasta od 0,75 procenata tokom noći, što je njegov najveći dnevni rast u ovom mesecu, prenosi Rojters.


OTP Group to Become Owner of Alpha Bank Albania
OTP Group announced today the finalization of the process of acquisition of Alpha Bank Albania, whereby OTP Group in Albania will become the fifth biggest bank by total assets and the third biggest creditor in Albania.

– As a result of the process of integration of the two banks, the market share, according to the total assets of OTP Group in Albania, is expected to reach 11%, and the credit portfolio is expected to increase one a half times, whereby the bank in Albania could become the third biggest bank with a share of 16.3% – the press release says.

The plan is for the initiated process of integration of OTP Bank Albania and Alpha Bank Albania to last until 2023.


OTP Grupa postaje vlasnik Alpha Banke Albanija
OTP Grupa najavila je danas okončanje postupka akvizicije Alpha Banke Albanija, kojom će OTP Grupa u Albaniji postati peta najveća banka po ukupnoj aktivi, i treći najveći kreditor u Albaniji.

- Kao rezultat procesa integracije dve banke, očekuje se da tržišni udeo prema ukupnoj aktivi OTP Grupe u Albaniji dostigne 11% i da će se portfolio kredita povećati za jedan i po put, čime bi banka u Albaniji mogla da postane treća najveća banka sa udelom od 16,3% - navedeno je u saopštenju.

Planirano je da započeti proces integracije OTP Banke Albanija i Alpha Bank Albanija traje do 2023. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta