Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Colliers sklopio PARTNERSTVO sa West Properties u Srbiji
Globalna kompanija za pružanje usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama Colliers sklopila je partnerski ugovor, u regionu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), sa kompanijom West Properties.
Ovim partnerstvom Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširiće poslovanje u Jugoistočnoj Evropi.


Er Srbija dobila zahtev od aerodroma Šipol da smanji broj putnika iz Amsterdama
Domaća kompanija će uputiti dopis aerodromu Šipol sa molbom da se zahtev ponovo razmotri i da se od njega odustane, a trenutno se ispituju pravne mogućnosti da se zahteva nadoknada štete koja bi Er Srbiji bila pričinjena tom jednostranom odlukom.
Er Srbija dobila je jednostrani zahtev od aerodroma Šipol u Amsterdamu da od 7. jula do kraja meseca smanji broj sedišta u ponudi na letovima iz Amsterdama ka Beogradu.

Aerodrom Šipol taj zahtev pravda činjenicom da zbog nedostatka radne snage, prevashodno na bezbednosnoj kontroli, ne može da organizuje proces rada koji bi omogućio opslugu aviona na vreme pri postojećem obimu saobraćaja, saopštili su iz Er Srbije.


Vladimir Lučić: Telekom je za 25 godina investirao 4,5 milijardi evra
Generalni direktor Telekoma, ocenio je da je ova kompanija osim što ulaže u razvoj, kroz razne poreze ili profit, državi vratila oko četiri milijarde evra.
Telekom Srbija ima više od 10.000 korisnika sedmično koji žele da koriste usluge te kompanije, izjavio je danas generalni direktor Vladimir Lučić i istakao da toliki broj prijava nije zabeležen u istoriji poslovanja Telekoma.

"Telekom ide ka nezaustavljivom uspehu. Prošla godine je bila prva godina gde smo mi konačno došli na prvo mesto po broju korisnika, a ono što je najbitnije je da taj trend raste i tek će, zato što Premijer liga kreće 6. avgusta", rekao je Lučić za TV Pink.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.3966
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3966 dinars for one euro on Tuesday, which is a slight change from Monday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3966 dinars for one euro on Tuesday, which is a slight change from Monday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m and up by 0.1 pct y-o-y and by 0.2 pct relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 0.2 pct to 112.3520 dinars for one dollar on Monday.

The dinar was down against the dollar by 2.8 pct m-o-m and by 11.8 pct y-o-y, declining by 7.5 pct relative to the beginning of the year.


Indeksi Beogradske berze porasli, dominirale akcije Dunav osiguranja i NIS-a
Najveća potražnja vladala je za akcijama "Dunav osiguranja" koje su skočile za 3,9 posto na 1.401 dinar i ostvarile trgovanje vredno 14,9 miliona dinara.
U fokusu investitora na domaćem tržištu kapitala bile su danas akcije "Dunav osiguranja" i Naftne industrije Srbije s udelom od 80 posto u ukupnom prometu, koji je iznosio 19,5 miliona dinara (približno 186,3 hiljade evra).

Oba berzanska indeksa su zabeležila dobitke, pri čemu je BELEX 15 porastao za 0,6 odsto na 843,81 poen, a BELEXlajn za trećinu procenta na 1.687,95 poena.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta