Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.3357
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3357 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3357 dinars for one euro on Monday, the same as on Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m and up by 0.2 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was down by 0.3 pct to 114.1287 dinars for one dollar on Friday.

The dinar was up against the dollar by 2.6 pct m-o-m and down by 12.3 pct y-o-y, declining by 8.9 pct relative to the beginning of the year.


OTP Banka dobitnik "Employer Partner" sertifikata za izvrsnost HR procesa
OTP banka Srbija dobitnik je "Employer Partner" sertifikata, prestižnog HR priznanja konsultantske kuće Selectio, koja od ove godine uz partnerstvo sa konsultantskom agencijom HR Xcel za srpsko tržište, garantuje izvrsnost HR procesa unutar kompanija i potvrđuje kontinuirano ulaganje, modernizaciju i unapređenje iskustva zaposlenih. Kompleksna i detaljna analiza utvrdila je da se OTP banka najviše istakla u području uključenosti i inspiracije, transformacije i rasta kao i HR strateškog savetovanja. Ovi rezultati jasno ukazuju da banka strateški pristupa zaposlenima i prepoznaje njihovu ulogu kao ključnu u razvoju banke.
Krstinja Šćepanović, direktorka direkcije za ljudske resurse u OTP banci Srbija istakla je da ovaj sertifikat potvrđuje posvećenost usmerenu ka kontinuiranom dijalogu sa zaposlenima, postavljanju inovacionih trendova i odlučnom upravljanju promenama.

- Vreme u kom živimo od poslodavaca zahteva drugačiji pristup ka zaposlenima, klijentima, kandidatima, a banke kao poslodavci prolaze kroz posebno izazovan period. OTP banka kao organizacija radi na tome da svoje HR procese, inovacione prakse i odnos sa zaposlenima gradi po najvišim standardima, ne samo u našoj industriji, već u areni sa najboljima. Bankarstvo volimo, ali nismo samo bankari. Naša liderska pozicija temelji se na korporativnoj kulturi koja zaposlenima omogućava da se konstantno razvijaju, kreirajući promene i inovativna rešenja. Kompetencije koje negujemo i projekti koje pokrećemo nose jasnu poruku kuda idemo, a to je da budemo banka i poslodavac budućnosti. Činjenica da su ovi napori prepoznati ovako prestižnim priznanjem čini nas posebno ponosnima, ali i motiviše da nastavimo u istom pravcu - izjavila je Šćepanović.

Kako navode iz konsultantske kuće, postizanjem "Employer Partner" standarda, kompanije pokazuju da su u stalnoj potrazi za znanjem i razvojem. Proces sertifikacije omogućava jednostavan unos podataka, te kvalitetan HR benchmark, a sertifikacionom timu daje dodatan prostor za ispitivanje stvarnog stanja u organizacijama.

- Kada govorimo o ključnim temama za upravljanje ljudskim resursima, radna uspešnost, leadership kao i HR kapacitet su kategorije koje su posebno izazovne. OTP banka se vrlo uspešno izdvojila upravo u njima, čime je jasno pokazala da teži konstantom unapređenju svojih procesa, modernizaciji i upotrebi savremenih alata u poslovanju. Naša opsežna analiza je to i potvrdila, budući da nije moguće zadovoljiti kriterijume za postizanje sertifikata ako u organizaciji ne postoji dobra povezanost svih procesa - izjavila je Sanja Jevđenijević, u ime Employer Partner sertifikacionog tima.
Priznanje koje potvrđuje da su zaposleni stub uspeha jeste i nedavno proglašenje OTP banke za najbolju banku u Srbiji, od strane svetskog renomiranog magazina Euromoney. Reč je tradicionalnoj "Euromoney nagradi za izvrsnost 2022" (Euromoney Awards for Excellence 2022) koja se dodeljuje finansijskim institucijama koje klijentima pružaju najviši nivo usluge, inovacija i stručnosti.


Broker: Jak dolar i naplata otpisanih potraživanja doneli profit beogradskom aerodromu
Beogradski Aerodrom Nikola Tesla zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci ove godine, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju, objavila je danas brokerska kuća Momentum.

Kompanija je u periodu januar-jun ostvarila neto profit od 57,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležen minus od 32,1 milion dinara. Samo u drugom kvartalu zabeležen je neto dobitak od 96,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji plus od 28,6 miliona dinara.

Ukupan prihod koji je beogradski aerodrom ostvario u prvih šest meseci tekuće godine dostigao je 489 miliona dinara, što je povećanje od 13% i rast od devet procenata u odnosu na plan uprave.

Najveći deo ostvarene realizacije činila je naplata godišnje koncesione naknade koja je iznosila 348,9 miliona dinara, što je 11% više u odnosu na isti period prošle godine.

Veliki doprinos pozitivnom krajnjem rezultatu dali su ostali prihodi od 115,2 miliona dinara, što je u velikoj meri posledica pozitivnog ishoda sudskog spora sa JAT Tehnikom koji je naplaćen u celosti, kao i pozitivne kursne razlike usled jačanja kursa dolara, navodi se u saopštenju Momentuma.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi proteklih dana se kotiraju oko nivoa od 1.500 dinara štoje rast od početka godine od 30,9%.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta