Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ovo je današnji KURS DINARA prema evru
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,3625 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na ponedeljak, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar je prema evru jači za 0,1 posto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou i u odnosu na početak godine jači za 0,2 procenta.
Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao u ponedeljak za 0,7 posto na 117,6920 dinara za dolar.

Dinar je prema dolaru slabiji za 2,1 odsto na mesečnom i za 14,8 procenata na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine je u padu za 11,7 posto.


Er Srbija uvodi dva dodatna leta do Pule 22. i 24. septembra
Er Srbija je za posetioce Weekend Media Festivala u Rovinju pripremila promotivni kod WMFR2022.
Er Srbija će zbog održavanja Weekend Media Festivala u Rovinju uvesti i dva posebna dodatna leta između Beograda i Pule, koji polaze u četvrtak 22. septembra i u nedelju 25. septembra, najavio je srpski avio-prevoznik.

Er Srbija je za posetioce Weekend Media Festivala u Rovinju pripremila promotivni kod WMFR2022 sa kojim će za putovanja od 15. do 25. septembra na relaciji Beograd-Pula-Beograd moći da ostvare popust.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.3625
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3625 dinars for one euro on Tuesday, which is a slight change from Monday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3625 dinars for one euro on Tuesday, which is a slight change from Monday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is up by 0.1 pct against the euro m-o-m and by 0.2 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was down by 0.7 pct to 117.6920 dinars for one dollar on Monday.

The dinar was down against the dollar by 2.1 pct m-o-m and by 14.8 pct y-o-y, declining by 11.7 pct relative to the beginning of the year.


Rast akcija na Beogradskoj berzi pogurao indekse naviše
Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 443,5 miliona dinara (nešto manje od 3,8 miliona evra).
Na domaćem tržištu kapitala zabeležen je danas visok promet zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama.

Cene većine akcija kojima se trgovalo su porasle što je rezultiralo jačanjem oba BELEX indeksa.


Broker: Komercijalna banka povlači akcije sa Beogradske berze
Akcionari Komercijalne banke su na vanrednoj sednici usvojili odluku o povlačenju akcija banke sa regulisanog tržišta i prestanku svojstva javnog društva, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

- Ova odluka je očekivano doneta juče, nakon što je većinski vlasnik, slovenački NLB, prinudno otkupio akcije od preostalih manjinskih akcionara i postao jedini vlasnik kapitala ove bankarske ustanove - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je prinudni otkup običnih akcija sproveden po ceni od 4.532,2 dinara što je knjigovodstvena vrednost akcije na dan 30. maj.

Prioritetne akcije NLB je otkupio po ceni od 1.000 dinara što je izazvalo veliko nezadovoljstvo akcionara s obzirom da je kompanija godinama u svojim internim aktima objavljivala identičnu knjigovodstvenu vrednost za obične i prioritetne akcije.

Stoga je pred nadležnim sudom pokrenut veliki broj postupaka u cilju zaštite prava manjinskih akcionara banke.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta