Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Propao i drugi pokušaj prodaje Geneks kule na Novom Beogradu
Poznata kao "Zapadne kapije Beograda" Geneks kula koja je u vlasništvu kompanije Generaleskport, ponovo je u julu oglašena na prodaju po početnoj ceni od 1,46 milijardi dinara.

U prvom pokušaju prodaje u maju takođe nije bilo zainteresovanih, a tada je bila ponuđena po početnoj ceni od dve milijarde dinara.

Na prodaju je je bilo ponuđeno 28 poslovnih prostora, površine 14.943 kvadratna metra, a dok prostori između 27. i 37. sprata imaju površinu veću od 1.450 kvadratnih metara. Prodajnu celinu činile su i garaža ukupne površine 9.023 kvadrata, kao i deset garažnih prostora površine 6.445 kvadrata.
Privredni sud u Beogradu je još marta 2017. proglasio bankrot u Generaleksportu, a u stečaju je od 2015. U stečaju je godinama i njena kćerka firma ICG.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.3517
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3517 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.

BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3517 dinars for one euro on Monday, which is a slight change from Friday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m and up by 0.2 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 1 pct to 116.5938 dinars for one dollar on Thursday.

The dinar was down against the dollar by 1.4 pct m-o-m and by 14.3 pct y-o-y, declining by 10.9 pct relative to the beginning of the year.


Evropske akcije naglo pale, prinosi na obveznice porasli
Članica odbora Evropske centralne banke (ECB) Izabel Šnabel upozorila je tokom vikenda da centralne banke moraju da deluju snažno u borbi protiv inflacije, čak i ako je to odvuklo privrede u recesiju.
Evropske akcije su danas naglo pale, dok su prinosi na obveznice porasli, s obzirom da su komentari čelnika centralne banke pojačali strah od agresivnih mera za suzbijanje inflacije usred sve većeg rizika od recesije.

Panevropski indeks Stoxx 600 pao je za 0,8 odsto na najniži nivo u prethonih više od jednog meseca. Najviše su pale tehnološke akcije za 1,4 odsto.


U Evropi cene gasa padaju zbog popunjavanja skladišta
U Nemačkoj se skladišta gasa brzo pune i očekuje se da će ispuniti oktobarski cilj od 85 odsto već sledećeg meseca, naveo je ministar ekonomije Robert Habek u saopštenju u nedelju.
Cene prirodnog gasa u Evropi su pale najviše od aprila, nakon što je Nemačka objavila da se njena gasna skladišta pune brže nego što je planirano i da su neki trgovci ostvarili profit nakon oporavka tokom poslednjih nedelja.

Referentni holandski fjučersi za mesec unapred pali su za čak 16 odsto, delimično preokrenuvši prošlonedeljni skok od skoro 40 odsto, objavio je američki Blumberg.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta