Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Gasprom: Rekordan profit u prvoj polovini godine uprkos sankcijama
"Uprkos pritisku od sankcija i nepovoljnom spoljnom okruženju, Gasprom grupaje ostvarila rekordne prihode i neto profit u prvoj polovini 2022, uz smanjenje neto duga i finansijskog rizika na minimum", rekao je zamenik direktora "Gasproma" Famil Sadigov.
Ruska energetska kompanija Gasprom saopštila je da je ostvarila rekordan profit u prvoj polovini godine, uprkos zapadnim sankcijama zbog rata u Ukrajini.

Neto dobit iznosi 41,6 milijardi evra, dok je u 2021. godini, ruski gigant ostvario profit od 27,5 milijardi evra, navodi se u saopštenju Gasproma i dodaje da će biti isplaćene dividende.


BAREL NAFTE 100 DOLARA Tržište kriptovaluta u zelenom
Cene nafte na londonskom tržištu jutros je 100 dolara po barelu, što je pad za oko 2 odsto u odnosu na juče.
Tržište kriptovaluta od jutros je u zelenom, osim bitkoina. Vrednost bitkoina iznosi 20.347 dolara, što je neznatan pad u odnosu na juče. Ostale kriptovalute su u plusu.


Na prodaju mlin, skladišta i zemljište u vlasništvu firme Ferata trend iz Subotice
Imovina firme Ferata trend iz Subotice, koja je u stečaju, oglašena je na prodaju po početnoj ceni od 12.346.000 dinara.

Kako je navedeno u oglasnoj dokumentaciji, imovinu čine mlin površine 438 m2 i spratnosti Po+Pr+2, 2 pomoćne zgrade, 3 skladišta i parcela u Nikincima ukupne površine 39a i 11 m2.

Elektronsko javno nadmetanje zakazano je za 27. septembar i održaće se putem portala eAukcija.

- Vreme za davanje ponuda traje najduže 4 sata, u periodu od 9 do 13 sati, navodi se u oglasnoj dokumentaciji.


Dinar-to-euro exchange rate at RSD 117.3686
The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3686 dinars for one euro on Wednesday, the same as on Tuesday, the National Bank of Serbia said.
BELGRADE - The Serbian dinars official median exchange rate against the euro is 117.3686 dinars for one euro on Wednesday, the same as on Tuesday, the National Bank of Serbia said.

The dinar is steady against the euro m-o-m and up by 0.2 pct y-o-y and relative to the beginning of the year.

The dinars indicative exchange rate against the dollar was up by 0.3 pct to 117.0292 dinars for one dollar on Tuesday.

The dinar was down against the dollar by 1.8 pct m-o-m and by 15 pct y-o-y, declining by 11.2 pct relative to the beginning of the year.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta