Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Evropske akcije porasle nakon odluke Evropske centralne banke da poveća stope
Evropske akcije su porasle danas, a banke povećale dobit, nakon što je Evropska centralna banka pojačala svoju borbu protiv inflacije povećanjem referentne stope, dok su više cene metala podržale akcije u rudarskom sektoru.

Panevropski indeks STOKSKS 600 je porastao za 0,6 odsto do 07:18 GMT, a banke zabeležile rast od 1,3 odsto, prenosi Rojters.


NBS: Bruto devizne rezerve na kraju avgusta iznosile su 15,87 milijardi evra
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju avgusta iznosile su 15,875 milijardi evra i bile su za 852,7 miliona evra više nego na kraju prethodnog meseca, objavila je NBS.

Na ovom nivou deviznih rezervi obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 144 odsto i gotovo pet meseci uvoza robe i usluga, što je skoro dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama.
 
Neto devizne rezerve (devizne rezerve umanjene za devizna sredstva banaka po osnovu obavezne rezerve i drugim osnovima) na kraju avgusta iznosile su 13,13 milijardi evra i u odnosu na kraj prethodnog meseca bile su više za 796,7 miliona evra.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta