Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
UPA – Utvrđivanje prava na akcije
Stručnjaci Centra su od početka sprovođenja procesa privatizacije u Srbiji prisutni sa informatičkom podrškom čiji je zadatak da maksimalno uprosti i ubrza potrebne procedure. Kao plod velikog praktičnog iskustva stečenog na privatizaciji velikih sistema (Hemofarm Koncern a.d., Velefarm a.d. Holding kompanija, Tehnogas a.d., Apatinska pivara a.d., i dr.) nastao je UPA – informacioni sistem za utvrđivanje prava na akcije.

UPA se sastoji iz svih procedura potrebnih za unos, obradu i utvrđivanje prava na besplatne akcije, kao i obračun eventualne redukcije, formiranje i štampu potrebnih obaveštenja i ugovora o upisu besplatnih akcija.

Kako je formiran prema instrukcijama Ministarstva za privatizaciju RS, UPA daje sve potrebne izveštaje (i elektronske) koji se šalju Ministarstvu za proveru upisa. Takođe, UPA ima mogućnost usaglašavanja upisanih prava na akcije sa Privremenim registrom i ISUP-om, a preko njega i sa Centralnim registrom.

UPA je posebno značajan za sprovođenje utvrđivanja prava na besplatne akcije kod društvenih preduzeća koja se privatizuju putem tendera i aukcije.
"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta